Numan Kurtulmuş: Başbakan 28 Ağustos'a kadar partimizin başında

Güncelleme Tarihi:

Numan Kurtulmuş: Başbakan 28 Ağustosa kadar partimizin başında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 15:49

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Sayın Başbakanımızın bu yasal mevzuat çerçevesinde eğer milletimiz teveccüh eder kendisini seçerse, 28 Ağustos gününe kadar, yani cumhurbaşkanı görevini devralacağı güne kadar partimizin genel başkanı ve başbakan olarak devam etmesinde hiç bir yasal sakınca yoktur" dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, AK Parti Genel Merkezine gelişinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, muhalefetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle, Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiği yönünde görüş öne sürdüğünü hatırlatarak, bu konudaki
değerlendirmesinin sorulması üzerine, Kurtulmuş, "Türkiye'deki yasal mevzuat ortadadır. Sayın Başbakanımızın bu yasal mevzuat çerçevesinde eğer milletimiz teveccüh eder kendisini seçerse, 28 Ağustos gününe kadar, yani cumhurbaşkanı görevini devralacağı güne kadar partimizin genel başkanı ve başbakan olarak devam etmesinde hiç bir yasal sakınca yoktur" şeklinde konuştu.

Muhalefetin bu yöndeki eleştirilerinin normal olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Muhalefet böyle şeyler yapar, normaldir. Muhalefete şunu tavsiye ederim; bunlarla uğraşacağına önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine yoğunlaşsınlar. Kendileri açısından daha iyi olur" diye konuştu.

Kurtulmuş, başka bir gazetecinin, "Yüksek Seçim Kurulu, bu yönde karar alırsa alternatif plan söz konusu mu" sorusunu da "Yüksek Seçim Kurulu'nun bu yönde karar almasını gerektirecek elinde yasal bir dayanağının olması lazım. Böyle bir yasal dayanak yok. YSK'nın bu yönde karar alacağını zannetmiyorum" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

"AK Parti ne olacak diye konuşmak millet iradesine saygısızlık"

Bir gazetecinin, "AK Parti'nin geleceğine ilişkin farklı senaryolar konuşuluyor. O senaryoların birinde sizin de isminiz geçiyor" şeklindeki sözleri üzerine, Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar, 'AK Parti ne olacak' diye konuşmak gerçekten milletin iradesine en azından saygısızlıktır. Çünkü 30 Mart'ta milletimiz çok açık bir şekilde hem yerel yönetimlerdeki seçim sonuçlarını belirlemiştir hem de Sayın Başbakanımıza, 'eğer istiyorsan cumhurbaşkanı adayı olabilirsin' mesajını vermiştir. Önce cumhurbaşkanlığı seçim sürecini tamamlayacağız. Hepimiz canla başla çalışarak, inşallah birinci turda en yüksek oyu almaya gayret edeceğiz. Ondan sonra da siyaset kendi mecrası içerisinde akar ve ondan sonra oturulur, karar alınır ve yoluna devam edilir. AK Parti, kişiler üzerinden hesap yapılan bir yer değildir, büyük bir dava partisi, bir büyük medeniyet inşası üzerine odaklanmış siyasi harekettir. Dolayısıyla bu çerçevede hepimiz üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz."


BAKMADAN GEÇME!