Bulunduğunuz yerde oy vermek istiyorsanız BUGÜN SON GÜN

Güncelleme Tarihi:

Bulunduğunuz yerde oy vermek istiyorsanız BUGÜN SON GÜN
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 10:05

Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanmak isteyen Avrupa’daki Türk vatandaşlarının, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kaydını yaptırmaları gerekiyor. Süre bugün doluyor...

Haberin Devamı

YURT dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmak için adres beyanında bulunulması gerekiyor. Kayıtlar, Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sayfasından yapılabiliyor. Süre bugün doluyor... Bu akşam Türkiye saati ile 17.00’ye kadar adres beyanında bulunmayanlar bağlı bulundukları konsolosluklara giderek seçmen kütüğüne kayıt yaptırmak zorunda kalacak.

Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, önceki gün yaptığı açıklamada şu uyarıda bulunmuştu:
“Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerde oy kullanabilmeleri için öncelikle Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olup olmadığınızı, kayıtlı iseniz hangi temsilcilik bölgesinde kayıtlı olduğunuzu www.ysk.gov.tr adresinin Yurt Dışı Seçmen Sorgulama bölümünden sorgulayabilirsiniz. Yurtdışı Seçmen Kütüğünde kaydı bulunmayan veya adres kaydı bulunduğu halde güncel olmayan vatandaşlarımızın 2 Temmuz 2014,Türkiye saati ile 17.00’ye kadar adres beyanında bulunmaları gerekmektedir.”

İSMİNİZ YOKSA
“Yurtdışı Seçmen Kütüğü 2-9 Temmuz arasında Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sitesinde ilan edilecektir. Yurtdışındaki vatandaşlarımızın, 9 Temmuz tarihi, Türkiye saatiyle saat 17.00’ye kadar YSK’nın internet sitesinden seçmen kütüğünde kayıtlarının bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri, şayet kayıtları bulunmuyorsa itiraz etmeleri gerekmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!