Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 01:31

Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı olarak ilk konuşmasına dua ederek başladı. Erdoğan, “Eğer seçilirsek, herkes bilsin ki asla bir kesimin, bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacağız. Bize oy versin ya da vermesin herkesin cumhurbaşkanı olacağımdan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti cumhurbaşkanı tanıtım toplantısı ATO Congresium’da yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, kürsüye çıkarak partisinin adayını “Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkanımız, Başbakanımız, İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan” sözleriyle açıkladı. Alkışlar ve gözyaşları arasında kürsüye gelen Erdoğan özetle şunları söyledi:

Yeşil sahalardan Köşk adaylığına

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Erdoğan'ın adaylığını dünya böyle duyurdu

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Emine Erdoğan ve Arınç gözyaşlarını tutamadı

BÜYÜK DÖNÜM NOKTASI

“Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, demokrasimiz adına çok büyük bir dönüm noktasıdır. Cumhurbaşkanının Meclis tarafından değil, halkın bizzat kendisi tarafından seçilmesi basit, teknik bir değişiklik değildir. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, bir tarihin, vesayetler tarihinin bu ülkede kapatılmasıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı, siyasi iktidar karşısında devlet iktidarını temsil eden bir konum olarak şekillendiriliyor. İsmet İnönü, ardından 1960 darbesini yapanlar, cumhurbaşkanlığı makamını halkın karşısına ceberrut devlet olarak koydular. 10 Ağustos’ta sadece 12. Cumhurbaşkanı seçilmeyecek, 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile aynı zamanda kara bir dönem, vesayetler dönemi de kapanmış olacak.

Haberin Devamı

Siyasi iktidarın karşısında duracak, halka karşı devleti temsil edecek cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Halkın seçtiği, halktan bir cumhurbaşkanı göreve gelecek, fark bu. Şu anda çatı ne diyor? Cumhurbaşkanının siyaset dışı olmasını savunuyor. Cumhurbaşkanının siyaset dışı olmasını savunmak, bir defa siyaseti inkar etmektir. Cumhurbaşkanının siyaset dışından olmasını savunmak, işte İsmet İnönü’nün, Cemal Gürsel’in yaptığı gibi vesayeti savunmaktır.

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Genel Merkez Binası her şeyi anlatıyor

BU DÖNEM ARTIK KAPANDI

Siyaset dışı bir cumhurbaşkanı ile eski Türkiye’nin ruhunu geri çağırabileceklerini zannediyorlar. ‘Cumhurbaşkanı tarafsız olsun’ derken esasen cumhurbaşkanının devletin tarafında, milletin karşısında durmasını istiyorlar. Bu dönem artık kapandı. Millet, inşallah cumhurbaşkanını da doğrudan seçecek, kendi hür iradesi ile belirleyecek.

Haberin Devamı

Milletim bana başbakanlık vazifesi yüklediğinde sadece AK Parti’ye oy verenlerin değil, 77 milyonun başbakanı olduk. 10 Ağustos’ta eğer seçilirsek, asla bir kesimin, bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olacağız. Bize oy versin ya da vermesin, herkesin cumhurbaşkanı olacağımdan kimsenin endişesi olmasın. 10 Ağustos’ta AK Partililerin, CHP, MHP, HDP’ye gönül verenlerin, Meclis içindeki ve dışındaki tüm siyasi görüşlerin oylarına talip olduğumuzu, onların da oylarını alacağıma inanıyorum. Bundan hiç şüphem yok.

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
İlk turda seçilir mi?

ÇÖZÜM SÜRECİ VE CEMAAT

Allah nasip ederse cumhurbaşkanlığımızda da çözüm sürecinin sekteye uğramasına asla müsaade etmeyiz, edemeyiz. Türkiye’nin çözümden, barıştan ve kardeşlikten başka hiçbir seçeneği yoktur. Aynı şekilde paralel devlet yapılanmasıyla mücadele, cumhurbaşkanlığı dönemimizde çok daha güçlü, çok daha koordineli şekilde süreceğini özellikle ifade etmek isterim. Ülkemizin bağımsızlığını hedef alan bu maşa örgütle en üst düzeyde mücadele etmeye devam edecek, bu mücadeleden zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bu kirli yapıyı hukuk içinde tamamıyla ve hızlıca tasfiye edeceğiz.

Haberin Devamı

Eğer seçilirsek inşallah farklı bir cumhurbaşkanlığını inşallah ülkemizde ortaya koyacağız. Ekonomiyi büyütmek, demokrasiyi daha ileri standartlara kavuşturmak, Avrupa Birliği’ne tam üye olmak, kardeşliği yüceltmek için çok daha fazla çalışacağız. Bizim için cumhurbaşkanlığı makamına çıktığımız zaman orası bir dinlenme makamı asla olamaz, olmayacaktır.

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Salonları da demir bariyerlerle böldük ya

Yargıya ilişkin sorunlar inşallah çok daha hızlı çok daha sağlıklı bir şekilde çözülecek. Türkiye’nin yeni bir anayasaya kavuşması, yeni bir anayasa yapması en öncelikli gündem maddelerimiz arasında yerini koruyacak.

Türkiye dış politikasının, barışçı, yapıcı, diyalog yanlısı tavrı daha da güçlenecek. Soğuk devlet refleksiyle hareket eden, dengeleri gözeten bir Türkiye değil, vicdanıyla karar veren, mazlumların elinden tutan, dünyanın her yerinde zulme karşı sesini yükselten bir Türkiye, halkın seçtiği cumhurbaşkanıyla daha da güçlenecek. Bu da böyle bilinmeli. Allah’ın izniyle seçilirsek cumhurbaşkanlığımız, devletin ve milletin buluşması, hükümet ile cumhurbaşkanlığının daha uyumlu çalışmasına inşallah vesile olacaktır.

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım
Küçük kızın iki bileziği

Haberin Devamı

GÖZÜM ARKADA DEĞİL

Recep Tayyip Erdoğan olmadığında AK Parti’nin olmayacağını düşünen varsa o, bu davayı anlayamamıştır. AK Parti, şahıslarla var olmuş, şahıslarla bugüne gelmiş bir parti değildir. AK Parti, bir dava partisidir. Gözüm arkada değil. Gayemiz genç, dinamik bir yapıyla geleceğe yürümek. Gayemiz koltuğa oturup kalkmayan siyasetçilerin tersine koltuktan nasıl vazgeçildiğini gösterebilmekti. Daha dinamik, ortaya dirayetini koyacak, böyle bir parlamento yapısı kimseyi rahatsız etmesin. 3 dönem kuralının, AK Parti’de taviz verilmeden muhafaza edileceğini biliyor, buna yürekten inanıyorum.

Çocuklarım beni affetsin

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım

Haberin Devamı

MENSUBU bulunduğum siyasi hareket ve kurup bugünlere taşıdığımız AK Parti, hiç kuşkusuz şahsıma, ailem kadar, çocuklarım kadar, torunlarım kadar yakın oldu. O kadar ki millete hizmet yolunda, millete hizmet, aşk ve sevdasıyla kimi zaman ailemi, eşimi, çocuklarımı, torunlarımı dahi ihmal ettiğim dönemler oldu. Onlar beni çok çok iyi anladılar. Bu anlamlı günde, bu tarihi anda, huzurlarınızda eşime sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarıma sabırlarından, anlayışlarından, fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ben onlardan hep razı oldum. Onların da kendilerine yeterince vakit ayıramadığım için beni affetmelerini, benden razı olmalarını diliyorum. Teşkilatımız içinde istemeden kırdığımız kardeşlerim varsa onlardan af diliyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarından, tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik diliyorum.

Güneş yeni Türkiye, yol ise hayatı

Erdoğan: Endişeniz olmasın, herkesin cumhurbaşkanı olacağım

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan için, kampanyasında kullanılmak üzere özel bir logo hazırlandı. Kırmızı, beyaz ve koyu mavi renklerin kullanıldığı logoda, yeni Türkiye’nin doğuşu güneşin doğuşuyla, Erdoğan’ın hayatı yol ve yolculukla simgelenirken, Türkiye’yi güneş ve yol ile simgelenen hedeflere götürecek liderin Erdoğan olduğu büyük harflerle ‘ERDOĞAN’ yazılarak ifade edildi. Logonun, ABD Başkanı Obama’nın 2008 yılı kampanyasında kullandığı logoya olan benzerliği dikkat çekti. Güneşin doğuşuyla, güneşin kuşatıcılığına, birlik ve beraberliğe vurgu yapılırken, güneş ışığı ile sıcaklık, sevgi ve dayanışma anlatılmaya çalışılıyor. Kıvrımlı ve uzun ince bir yol ile Erdoğan’ın siyasette basamak basamak yükselişi, uzun ince bir yolda gece gündüz davası ve millet sevdası uğrunda çalıştığı, yeni Türkiye yolunda hedefe doğru kararlılıkla yürüdüğü anlatılıyor. Kampanyada Erdoğan için ‘Milli irade, milli güç’ ve ‘Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları kullanılacak. Ümit ÇETİN / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!