IŞİD’den Scud füzeli tören

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’den Scud füzeli tören
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 01:00

Haftasonu halifelik ilan ettiğini açıklayan IŞİD’in Irak’ın Rakka kentinde yaptığı geçiş töreninde bir SCUD füzesi yer aldı. IŞİD lideri El Bağdadi ise başta doktor, hakim ve mühendisler olmak üzere tüm dünyadaki Müslümanlara 'hicret çağrısı' yaptı.

Haberin Devamı

Füzenin Irak ordusundan olabileceği gibi Suriye’den ele geçirilmiş olabileceği belirtildi. Uzmanlar, IŞİD’in SCUD füzesini kullanabilme kapasitesi olmadığı ve füzenin çevre ülkelere bir tehdit oluşturmayacağı yönünde görüş bildirdi.

IŞİD’den Scud füzeli tören

IŞİD'DEN 'ENDÜLÜS'Ü ALACAĞIZ' TEHDİDİ

CİHAT ÇAĞRISI
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi dün akşam saatlerinde yayınlanan yeni bir ses kaydında cihat çağrısı yaparken, dünyadaki tüm Müslümanları da bölgede ele geçirdikleri yerlere davet etti.

Geçtiğimiz günlerde ismini "İslam Devleti" olarak değiştiren ve El Bağdadi'yi de halife ilan eden örgütten yeni bir açıklama geldi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, internette yayınlanan ses kaydında dünyadaki tüm Müslümanları "İslam Devleti"ne göç etmeye çağıran El Bağdadi, "İslam'in evine gelmek farzdır" dedi.

IŞİD lideri özellikle bilim insanı, hakim, doktor, mühendis ve eski askerlere çağrı yaparak, "Müslümanların onlara aşırı derecede ihtiyacı olduğunu" belirtti.

El Bağdadi ayrıca dünya genelindeki tüm Müslümanlara karşı yapılan yanlışların intikamının alınması için IŞİD militanlarına çağrıda bulundu.

IŞİD’den Scud füzeli tören
KİM BU HAYALET



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!