Ateşyan'dan Sansaryan Han için 6 bin TL aldılar

Güncelleme Tarihi:

Ateşyandan Sansaryan Han için 6 bin TL aldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:01

ERMENİ Patrik Genel vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, kendisini Başbakanlık Milli Emlak Müfettişi olarak tanıtarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde bulunan Sansaryan Han’ın patrikhaneye iade edilmesi için tapu devir masrafı olarak 6 bin TL alan 36 yaşındaki Kemal Tayfun Nargin’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Nargin’in Sansaryan Han’ın Patrikhaneye devredildiğine ilişkin form doldurttuğunu belirten Ateşyan, “Bizden hediye istedi. 3 bin TL verdim. ‘Az’ dedi. 3 bin TL daha verdim.Belgenin sahte olduğunu öğrenince Egemen Bağış’a gösterdim. Şikayetçiyim” dedi.

SANIK KATILMADI

İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya kamu kurum ve kuruluşların, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırdığı gerekçesiyle 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kemal Tayfun Nargin katılmadı. Başbakanlık tarafından yapılan araştırmada sanığın 9 cezaevinde kaydı çıktığı bildirildi. Ateşyan ifadesinde, Geçen yıl iftarda Başbakanımızla Sansaryan Han’ın Patrikhaneye iadesi için görüşmüştüm. Birkaç gün sonra sanık şahıs patrikhaneyi telefon ile aramış. Gelip kendisini Milli Emlak müfettişi olarak tanıttı. Başbakanlıktan geldiğini, emlağın bize iade edileceğini bana söyledi. Başbakanlık antetli kağıdı çıkardı. Formu doldurdu imzaladı. Birkaç gün sonra tapunun orjinalini getireceğim’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!