Nils Schmid iftar verme geleneğini bu yıl da devam ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Nils Schmid iftar verme geleneğini bu yıl da devam ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 12:49

Almanya'nın Baden Württemberg (BW) eyaleti başbakan yardımcısı NilsSchmid, eyaletin başkenti Stuttgart’taki yeni sarayda Müslüman sivil toplumu kuruluşları (STK) temsilcilerine, işadamlarına ve meslek eğitimi alan yabancı ülkelerden öğrencilere iftar verdi.

Haberin Devamı

Nils ve Tülay Schmid çifti, hükümetin her yıl verdiği iftar yemeğine gelen davetlileri selamladı. Başbakan yardımcısı NilsSchmid selamlama konuşmasında, “Eyalet hükümeti olarak bu iftarın önemli bir unsur olduğunu görüyoruz. Bu iftarlar dini azınlıkların dışlanmasına karşı olduğumuzun da bir göstergesi.” dedi.

Meslek eğitimi alan yabancı öğrencilerine ve onların öğretmenlerine de seslenen Schmid, “İşletmelerde sadece iş gücü bir araya gelmiyor, insanlar aynı zamanda hayatları, dinleri ve kültürleriyle bir araya geliyorlar. Hep birlikte bu insanlara bu hayatta bu köprüyü inşa ettikleri için teşekkür etmek istiyoruz.” dedi. Bu arada Nils Schmid’in başında bulunduğu Maliye Bakanlığı göçmen ailelere mensup öğrenciler için ‘Hiçbir şey öğrenmemektense meslek eğitimi yap’ başlıklı projeye 4 milyon Euro yardımda bulundu.

Geçtiğimiz mart ayında da ‘Kendine Güven Meslek Öğren’ başlıklı bir projenin başlatıldığını anlatan Schmid, bu projeler sayesinde göçmen ailelere mensup öğrencilerin meslek eğitimi yapmasına imkan sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Bakan Schmid, göçmen ailelere mensup öğrencilerin Alman öğrencilere göre okuldan sonra mesleğe yönelmesine daha nadir rastlandığını dile getirdi. Programa DİTİB Diyalog Sorumlusu Bekir Alboğa, Stuttgart başkonsolosu M. Türker Arı ve Belediye Meclisi Üyesi Gisela Erler de katıldı.

(

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!