Türk Hava Kuvvetleri tarihinde bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Türk Hava Kuvvetleri tarihinde bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 18:02

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk Türk Hava Kuvvetleri tarihinde Hava Orgeneral sıfatıyla ilk kez havada yakıt ikmal görevini yerine getirdi.

Haberin Devamı

Kokpit.aero'nun haberine göre Türk Hava Kuvvetleri tarihinin ilk havada yakıt ikmal görevini 1991 yılında Binbaşı rütbesiyle gerçekleştiren Hava Orgeneral Akın Öztürk, 27 Haziran Cuma günü aynı görevi Hava Kuvvetleri Komutanı sıfatıyla ilk kez uçarak denetleyen orgeneral olarak bir kez daha tarihe geçti.

Orgeneral Öztürk; sadece tecrübeli harbe hazır jet pilotları tarafından gerçekleştirilebilen ve çok hassas manevra yeteneği gerektiren havada yakıt ikmal görevini, bizzat uçarak denetleyen ilk Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

MERSİN ÜZERİNDE YAKIT İKMAL YAPTI

27 Haziran 2014 tarihinde Akıncı Meydanından F-16 ile kalkış yapan Orgeneral Öztürk Mersin üzerinde 10’uncu Tanker Üs Komutanlığına ait KC-135R Tanker Uçağı ile buluşarak havada yakıt ikmali yaptı. Yakıt ikmalinin ardından, Akdeniz ve Ege üzerinde iki saatlik denetleme uçuşunu takiben incelemelerde bulunmak üzere Akhisar Hava Meydan Komutanlığı'na iniş yaptı.

Haberin Devamı

Orgeneral Öztürkyakıt ikmalinin ardından, Türk Hava Kuvvetlerimize mekânı ve menzili hudutsuz yapan yeteneği ile ayrı bir kuvvet çarpanı olarak katkı sağlayan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı personeline görev bilinçleri ve her kademedeki profesyonellikleri için teşekkür etti. Ayrıca “İlk uçtuğumuzda, kendi tanker uçağımız yoktu. 19 yıldır kendi tanker uçağımız ile bu görevleri başarıyla yerine getiriyoruz. Personelimle gurur duyuyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!