Yunan adasında zorunlu tatil

Güncelleme Tarihi:

Yunan adasında zorunlu tatil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:11

BODRUM Turgutreis açıklarında 1 Haziran’da yatla balık avlarken Yunan Sahil Güvenlik askerlerinin makineli tüfekle ateş açarak gözaltına aldığı üç iş adamıyla bir kadın beden eğitimi öğretmeni, İstanköy Adası’nda mahkemeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Teknenin kaptanı ve AK Parti Dalaman Belediye Başkan adayı Süleyman Camuzcuoğlu’nun oğlu Kaan Camuzcuoğlu (34) tutuklanıp İstanköy Cezaevi’ne gönderilirken Murat Bıçak (34), Doğan Coşkun (35), Cangül Tör (29) 2’şer bin Euro kefaletle serbest bırakılıp yurtdışı yasağı konuldu.

Biz esir alındık
İlgisizliğe isyan eden profesyonel dalgıç ve dalış eğitmeni Murat Bıçak, “Neyle suçlandığımızı, ne zaman ülkemize döneceğimizi bilmiyoruz. Bizi esir alarak zorunlu tatil yaptırıyorlar. Bir Dışişleri ve hükümet yetkilisi bu isyanımızı duymayacak mı? Mahkeme ne zaman olacak, kaç ay, kaç yıl burada kalacağız, kimse bir açıklama yapmıyor. Memleketimize 15 dakika mesafedeki bu adada esir alındık” dedi.

Rehinelere özgürlük
Bıçak, Twitter’dan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a mesaj göndererek, “Yunanistan’ın Kos Adası’nda rehin tutuluyorum. Lütfen artık vatandaşınızın sesini duyun” dedi. Bıçak ve adada kalanların Bodrum’daki arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘Yunanistan’da rehin tutulan arkadaşlarımıza özgürlük’ sayfası oluşturarak yaşananları kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!