GeriSeyahat Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Dünya turu meselesini gözünüzde büyütmeyin. İyi bir planlama yapar ve biraz jet-lag’i sorun etmezseniz az zamanda çok işler başarabilirsiniz

BİLET
Olay, RTW (Round The World / Dünyanın Çevresi) adı verilen biletlerde bitiyor. Büyük havayolu ittifaklarının hepsi tek fiyatla iniş/kalkış noktalarını yolda belirleyebileceğiniz çoklu uçuşlar sağlayan bu ürünü sunmakta. Örneğin 28 havayolunun işbirliğinden oluşan (162 ülke ve yüzlerce rotaya tekabül ediyor) Star Alliance dört farklı RTW bilet seçeneği sunuyor. Oneworld 11 havayolunu bünyesinde barındırmasıyla ikinci iyi seçenek olarak öne çıkıyor. Orada da RTW biletler bol seçenekli. Ayrıca; Virgin ve Singapore Airlines gibi bazı firmalar da RTW bilet satıyor.

ODAKLANIN
Ne isteğinize önceden karar verin. Macerayı seven adam türü, hoplamalı zıplamalı bir gezi mi arıyorsunuz? Doğal güzellik görmenin peşinde misiniz? Yoksa “Ben şehir çocuğuyum, büyük kentler artı biraz da plaj olsa yeter” mi diyorsunuz? Bu aşamayı çözdükten sonra rotanız ve kullanacağınız havaalanları kabaca belli olacaktır. Bu noktada Round the World Flights ve Trail Finders gibi sitelerin yardımıyla güzergâhınızın adını net olarak koyabilirsiniz. Aklınızda bulunsun: Bütün yolu uçmanıza gerek yok. Örneğin New York’a uçtuktan sonra karayoluyla Los Angeles’a geçip Tokyo uçağına yetişmek mümkün. Havalimanı sayısını azaltmak bilet fiyatınızı da gözle görülür miktarda düşürecektir.

Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Kahire, Mısır

Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Queenstwon, Yeni Zelanda


DOĞRU ZAMANDA DOĞRU YERDE OLUN

Dünyanın çevresini dönmeye kalkışmış bir gezginin yol boyu takip etmesi gereken bir konu daha var: Hava koşulları. Malumunuz Aralık ayında Sydney’e inerseniz ayağınızın tozuyla plaja koşabilirsiniz. İki hafta sonra kuzey yarıküreye inerseniz kendinizi durduk yere kara saplanmış bulabilirsiniz. Elbette yol boyunca her yerde mükemmel hava koşullarını yakalayamazsınız. Ama Andaman Denizi’ne dalmak veya Himalayalar’da trekking gibi bir derdiniz varsa muson mevsimine denk gelmemeye özen göstermenizde fayda var.

Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Route 66 , ABD

İKİ FİKİR, İKİ ROTA

Doğa ve macera için:

- Delhi’ye uçarak başlayın ve Himalayalar’da yürümek neye benziyor görmek için Nepal’e yönelin.
- Ardından tekrar Hindistan’a inerek Bangkok’a uçarak okyanusta dalış etabını tamamlayın.
- Sıradaki durağınız Yeni Zelanda. South Island ve Queenstown dünyanın macera başkentleri olarak anılıyor. Bungee Jumping, dağ bisikleti ve nehir kanosu…
- Oradan Sydney’e geçerek listenizden çöl ve plajı silebilirsiniz.
- Sıradaki uçuşunuz sizi Los Angeles’a taşıyacak. Route 66’yı takip ederek New York’a ulaşabilir ve sizi Londra aktarmalı olarak eve taşıyacak olun uçağınıza binebilirsiniz.


Dünya turu yapmak sandığınızdan daha kolay

Nil nehri

Şehir ve kültür için:

- İlk durak olarak Kahire’yi seçerek başlayın. Pazar, müze ve piramit ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılayacaktır.
- Buradan Nil Nehri turlarından birine atlayıp Luxor’a oradan da Cape Town’a uzanacaksınız. Şarap bağlarının özellikle ilginizi çekeceğini varsayıyoruz.
- Artık uçağa dönme zamanı geldi. Sıradaki durak Hong Kong (Singapur veya Bangkok üzerinden alternatif bir rota çizebilirsiniz.)
- Buraya kadar gelmişken Çin Seddi’ni pas geçmek olmaz. Yani Pekin’e uçuyoruz.
- Pekin’den San Francisco’ya geçiyor ve Pasifik Otoyolu’nu kullanarak Los Angeles’a varıyoruz.
- Tekrar güneye yönelip Rio Karnavalı’nı ziyaret etme zamanı oradan da Güney Amerika’nın kültürel başkenti Buenos Aires’e yöneleceğiz.
- Final: Avrupa aktarmalı bir uçuşla eve dönüş.

False