Putin: Nerede soydaşımız varsa savunacağız

Güncelleme Tarihi:

Putin: Nerede soydaşımız varsa savunacağız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 15:47

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, derinleşen Ukrayna krizi gölgesinde sert açıklamalar yaparak, “Nerede Rus soydaşımız varsa sonuna kadar arkasında olacağız. Bunun için diplomasiyle ekonomi yanı sıra savunma hakkımızı da kullanacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başkent Moskova Dışişleri Bakanlığı’nda diplomatlarla dış ilişkileri değerlendirme toplantısında Rusya’nın Ukrayna konusunda taviz vermeyeceği açıklamasını yapan Vladimir Putin, “Ukrayna’da yaşananlar son yıllarda tüm dünya çapında belirgin hal alan negatif gidişatın sonuçlarından biridir. Rusya devleti bu durumda kendi milli çıkarlarını koruyacağı gibi topraklarımız dışında yaşayan Rus soydaşlarımızın da arkasında olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Onların haklarını savunmak için ilk başta diplomasi, ardından ekonomik yollar ve nihayetinde güce dayalı savunma hakkımızdan yararlanacağız” dedi.

Ukrayna yönetiminin 1 Temmuz tarihi itibarıyla ateşkes uygulamasından vazgeçmiş olmasını da yorumlayan Rusya lideri Putin, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ateşkes sürecini uzatmaktan vazgeçmekle tüm sorumluluğu üzerine almış oluyor. Poroşenko düne kadar Ukrayna’da iç savaşı çıkartan kişi sayılmıyordu. Ancak barış yolunda gitmekten vazgeçmekle şimdiye kadar dökülen ve daha dökülecek kanın sorumlusu oluyor. En önemlisi ise Poroşenko sadece savaşın değil, doğacak siyasi sonuçlara da katlanması gerekecek” şeklinde konuştu.

BATI BİZE YENİ İZOLASYON PLANI HAZIRLIYOR
Rus büyükelçi ve diplomatlarıyla görüşmesinde dış faktörlere de değinen Putin, “Ukrayna’da yaratılan krizin batının Rusya’ya yönelik yeni izolasyon planını tekrar hayata geçirmesi olarak algılamak mümkün. Bunu tarih boyunca hep yaptılar. Soğuk savaş döneminde de Rusya’nın önünü kesmek için benzer planlar uygulandı. Şimdiki ilk değil. Ama biz Kırım’da, Sevastopol’de ve Ukrayna’daki soydaşlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!