Ukrayna ordusundan ayrılıkçılara karşı operasyon

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna ordusundan ayrılıkçılara karşı operasyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 17:01

Ukrayna ordusu, ayrılıkçıların bulunduğu doğu bölgesinde geniş çaplı operesyona başladı. Operasyonda en az 250 Rusya yanlısı ayrılıkçının öldüğü öne sürüldü. Ancak bu iddia ayrılıkçılar tarafından doğrulanmadı.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun ateşkesi uzatmama kararından sonra ordu birlikleri ile ayrılıkçılar arasındaki çatışmalar şiddetlendi.

Union ajansının bildirdiğine göre, 25'inci Topçu Tugayı Slavyansk'ta ayrılıkçıların eğitim kampını bombaladı. Ukrayna haber sitelerinde, saldırıda 250 civarında Rusya yanlısı ayrılıkçının hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kramatorsk'taki çatışmalarda ise bir halk otobüsü iki ateş arasında kaldı. Olayda dört kişi öldü, beş kişi de yaralandı.

Ayrılıkçıların Slavyansk'ta düzenlediği saldırıda sınır koruma personelini taşıyan zırhlı araç hedef alındı. Roketle vurulan araçtaki altı kişi yaralandı.

Ukrayna ordusundan ayrılıkçılara karşı operasyon
PUTİN: NEREDE SOYDAŞIMIZ VARSA SAVUNACAĞIZ

DONETSK'TE SICAK ANLAR

AA muhabirinin bildirdiğine göre, 30 kişilik ayrılıkçı grup, Donetsk'in merkezindeki bölge polis karakolunu basmaya çalıştı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Keskin nişancıların da kulanıldığı olayda, bir polis memuru hayatını kaybetti, ikisi de yaralandı. Çok sayıda ayrılıkçının da öldüğü belirtiliyor.

Haberin Devamı

Ukrayna ordusunun havadan operasyon düzenlediği kentlerde dumanların yükseldiği, çok az sayıdaki vatandaşların da sığınıklara indiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Poroşenko, 20 Haziran'da ilan ettiği geçici ateşkesi, ayrılıkçıların ihlalleri nedeniyle uzatmayacağını açıklamış ve terörle mücadele operasyonlarına tekrar başlayacaklarını duyurmuştu.

Ukrayna ordusundan ayrılıkçılara karşı operasyon

Poroşenko, ateşkes ilan ettiği gün Slavyansk'taki askeri birlikleri böyle gezmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!