Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz!

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:11

Radikal Kitap olarak çantaya koyacağınız kitapları tahmin edebiliyoruz. Tabii ki Sabahattin Ali, mutlaka Emrah Serbes, ille de Kürşat Başar ya da John Green olmadı kesinlikle Soner Yalçın.

Haberin Devamı

Oh, çok şükür “yaz da geldi” demek o kadar zor ki, haziran ayı yağmur, dolu, rüzgârla geçti... Hava durumu ülkenin gündemi gibi çok bulutlu, gök gürültülü. Neyse ki tatil var. Bir hafta... Çok değil bir hafta uzaklaşırsak her şeyden kurtulacağımızı düşünüyoruz.

Tatile kitapsız gidilmez. Gitmişken de aslında hep o yılın en gözde kitaplarından bir tane konur çantaya. O nedenle bu yaz ne okuyacağınızı biliyoruz. Olur da aklınızdan çıkmıştır diye, hatırlatalım dedik.

TUTKUNUN ROMANI MADONNA

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Birkaç yıldır “çok satanlar” listesinde yer alan, bu yıl listenin tepesine yerleşen Kürk Mantolu Madonna’nın kitaplığınızın bir yerlerinde olduğu kesin. Sabahattin Ali’nin bu önemli eseri, hiç sorgulamadan peşinden gidip asla pişman olmayacağımız tutkulardan birini anlatıyor. Hayat ve aşk üzerine yanıtlanması zor sorularla dolu bu kitabı artık raftan çıkartıp çantanıza koyun ve bu yaz okuyun...

Haberin Devamı

BEHZAT Ç.’NİN YAZARINDAN...

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Kitaplardan tanışıklığımız vardı ama diziyle birlikte adını herkesin duyduğu Behzat Ç.’nin yazarı Emrah Serbes’ten alayına isyan eden bir roman: Deliduman. Serbes’in lezzetli diline Gezi isyanı eşlik ediyor. Geçen yaz Taksim’de gaz yiyenler, bu romanda siz varsınız daha ne olsun...

MÁRQUEZ’İN BİR KİTABI MUTLAKA

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Tatil çantanızda en az bir adet Gabriel García Márquez kitabı da olacaktır kuşkusuz. Kırmızı Pazartesi de olur, Yüzyıllık Yalnızlık da. Kırmızı Pazartesi’de Márquez, çocukluğunu geçirdiği kasabada yıllar önce yaşanmış bir cinayet olayını aktarıyor. İşleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin hiçbir şey yapmadığı bir cinayetin öyküsü var.

Haberin Devamı

TUNA KİREMİTÇİ’NİN DELİDOLU HALİ

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Deniz birkaç adım ilerinizde tatlı tatlı kumsala vuruyor, diyelim. Tuna Kiremitçi’nin yeni romanı Sonun Geldi Sevgilim de elinizde olmalı o zaman. “Hep delidolu bir kitap yazmak istemişimdir” diyen Kiremitçi bu kitabıyla muradına ermiş görünüyor. Medya aracılığıyla tüm ülkeye rezil olan Devrim’in inanılmaz ve komik macerası...

ADI YAZ OLAN BİR ÇOCUKLUK

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Romanlardan gidiyoruz öyleyse sırada yeni bir kitap var: Yaz. Neredeyse on yılı aşkın bir süredir roman yazmayan Kürşat Başar’ın Yaz’ı tatilde mutlaka okumanız gereken kitaplardan biri olmalı. Art arda yaşadığı kayıplara rağmen hayata tutunan bir gencin büyümesini anlatmış romanında Kürşat Başar.

Haberin Devamı

SIKI BİR DEDEKTİF HİKAYESİ

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

Aklından Bir Sayı Tut adlı kitabından tanıdığımız John Verdon’dan okurunu şaşırtacak bir kitap var sırada: Peter Pan Ölmeli. Oldukça zengin bir işadamı suikasta kurban gitmiştir. Suçlu bulunan karısı tutuklanır ve ömür boyu hapse mahkûm edilir. Kadını kurtarabilecek tek kişi vardır: Dahi dedektif Dave Gurney.

AŞKLARIN EN GÜZEL JOHN GREEN’İ

Bu yaz ne okuyacağını biliyoruz

John Green bildiği yoldan ilerlemeye devam ediyor İlk Aşk’ta. Green’in kitabını Kirkus Reviews tek cümleyle çok iyi özetlemiş: “Her şey dâhil bir öykü.” Romantizm, hüzün ve dokunaklı sahnelerle dolu eğlenceli bir kitap bizi bekliyor... Yazdıkları tüm dünyada olduğu gibi bizde de ilgi gören John Green’in Aynı Yıldızın Altında kitabından uyarlanan film de bugün sinemalarda olacak, bilginize...

Haberin Devamı

BAZILARI ARAŞTIRMA SEVER

Yaz tatilini siyasetsiz geçirmeyeceğimiz ortada. 10 Ağustos’ta yine sandık başında olacağız. Eğer sürpriz olmaz ise Cumhurbaşkanı adaylarından biri Recep Tayyip Erdoğan olacak. Soner Yalçın’ın Kayıp Sicil’i de Erdoğan’ı anlatan kitaplardan biri... Medyamızın sivri kalemli yazarlarından Yılmaz Özdil’in İsim Şehir Artist’i de bu yaz elimizin altında olacak belli ki.

Uğur Koşar’ın Allah De Ötesini Bırak ve Bana Allah Yeter’i; Şebnem Burcuoğlu’nun Kocan Kadar Konuş’u; Serkan Özel’in Kapalı Gişe Yalnızlık’ı; Kahraman Tazeoğlu’nun Bukre’si; Sinan Yağmur’un Aşkın 7 Hali ile Sarah Jio’nun Son Kamelya’sı ve Böğürtlen Kışı da bu yaz okuyacaklarımız arasında olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!