1970 şampiyonu Jairzinho, ağlayan futbolcuları böyle eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

1970 şampiyonu Jairzinho, ağlayan futbolcuları böyle eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 14:39

Kupada Brezilyalı oyuncuların gözyaşlarına hakim olamamasını psikologlar değerlendirdi. Ortak görüş: ‘Bu olağanüstü bir duygusal kırılma’

Haberin Devamı

BREZİLYALI bazı milli futbolcuların Dünya Kupası’nda maçlar öncesi, sonrası ve penaltı kullanırken ağlaması ülkedeki psikologları endişelendirdi. O Globo gazetesi, özellikle Şili maçındaki penaltı atışları sırasında kaptan Silva’nın yürekleri dağlayan halinden sonra konuyu masaya yatırdı. Globo’nun, görüşlerine başvurduğu Brezilya Spor Psikolojisi Derneği Başkan Yardımcısı Joao Ricardo Cozac’a göre Silva’nın Şili maçındaki tavrı, “olağanüstü duygusal kırılma” göstergesi ve normal değil.

LİDERLİK VASFINA UYGUN DEĞİL
COZAC, “Thiago Silva’nın top üstünde oturmuş, kendini diğer oyunculardan izole etmiş görüntüsü liderlik vasıflarına uymayan kötü bir tercihtir. Bu kesinlikle olumlu ve üretken bir davranış şekli değildir, olağanüstü bir duygusal kırılmanın dışavurumudur” sözleriyle Silva’nın ruh halini analiz etti. Flamengo’nun eski psikoloğu Paulo Ribeiro ise, ev sahibi ekip olmanın zorluklarından söz ederek takımın duygusal seyrinin bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini söyledi. 1970 şampiyonu Jairzinho da, “Tamam bir kere ağlarsın, ama her saat başı, her an ağlamazsın” diyerek futbolcuları eleştirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!