Gaziemir geleceğini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziemir geleceğini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 01:13

Gaziemir Belediyesi 2015-2019 Dönemi Stratejik Planlama Dış Paydaş Toplantısı'nda kamu kurum ve kuruluşları ile STK ve yerel basın temsilcileri 'ortak akıl' için bir araya geldi. Başkan Şenol, "Yeni sosyal donatı alanları ve kültürel projelerle bu kente kimlik kazandıracağız" dedi

Haberin Devamı

Meclis salonundaki toplantının açılışında konuşan Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, toplantıya çağrılmayan paydaşların görüşlerinin de anketler yoluyla alındığını belirterek, 2010-2014 yıllarını kapsayan stratejik planın gerçekleşme oranının yüzde 88 olduğunu açıkladı. Yapar, kurumun güçlü ve zayıf yönlerini, fırsat ve tehditler ile misyon ve vizyonu için çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini anlattı. Stratejik yönetim ve performans esaslı bütçeleme konusunda Türkiye'de ilk çalışmaları Maliye Bakanlığı adına yürüten Stratejik Planlama ve Bütçe Uzmanı Salim Demirhan'ın yönettiği iki ayrı oturumda toplam 59 paydaş, ilçenin çözüm bekleyen sorunları ve geleceğine ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Havaalanı, Türkiye'nin en büyük serbest bölgesi olan Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), yapımı devam eden yeni fuar alanı ve Sarnıç'ta yoğunlaşan bacasız sanayisi ile Gaziemir'in çok hızlı geliştiğini vurgulayan katılımcılar, kentin yeni sosyal donatı alanları ile eğlence merkezlerine gerek olduğunu, konaklama konusunda yatırımlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Yüzölçümünün yüzde 65'i orman olan ilçede geçen beş yıllık dönemde yapılan çalışmalarla altyapı ve fiziki eksiklikleri dile getirdiklerinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, gelişme alanları sınırlı olan kentin yapılaşmasının en geç 5 yılda tamamlanacağını, nüfusunun 240 binle sınırlı kalacağını vurguladı. Stratejik planlamanın öneminin ülkede henüz yeterince anlaşılamadığına dikkat çeken Başkan Şenol, "Biz göreve geldiğimizde Gaziemir'in 20 yılını planladık. Tüm altyapı eksiğini giderdik. Şantiyelerimizi kurduk, yeni iş makineleri ve araçlarımızı aldık, yeni belediye binamızı inşa ettik. Bundan sonraki dönemde işimiz çok daha kolay" diye konuştu.

Toplantıya 85 paydaş çağrıldığını ancak katılımın yetersiz kaldığını söyleyen Şenol, katılımcı yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek, "Bir kentin yönetimi sadece belediye başkanlarına ve meclis üyelerine bırakılamaz. Bu kentte yaşayan herkesi taşın altına elini sokmaya davet ediyorum. Bu konuda sade vatandaşlara bile önemli görevler düşüyor" dedi. Önümüzdeki dönemde en fazla önem verdiği projenin kentsel dönüşüm olduğunu bildiren Şenol, Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin kısa sürede hayata geçeceğini ve İzmir'e model olacağını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!