Kızının suçlamalarına cevap verdi

Güncelleme Tarihi:

Kızının suçlamalarına cevap verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 02:02

Ferhat Göçer, kızı Yağmur’un “Bana babalık yapmıyor” diyerek açtığı davayla gündeme geldi.

Haberin Devamı

Babasının kendisiyle ilgilenmediğini öne süren Yağmur, çarpıcı bir iddia daha ortaya attı, kalp kapakçığı ameliyatı olması gerektiğini, ancak babasının operasyona izin vermediğini öne sürdü. Ferhat Göçer’le bu akşam başlayacak yeni programı “Sen Söyle Hayat”ı konuşmak için buluştuk, kendisine hakkındaki iddiaları da sorduk.

* Öncelikle yeni programınızdan bahsedelim. “Sen Söyle Hayat”, nasıl bir program olacak?
- “Sen Söyle Hayat” için beş yıl önceki “Sarı Sıcak” programının yeni versiyonu diyebiliriz. Tamamen müzik içerikli bir program. Ünlü konuklarımız olacak, onlar kendi şarkılarını söyleyecek, ben de kendi şarkılarımı seslendireceğim.

* Programın adı neden “Sen Söyle Hayat”?
- Kanalın tercihiydi bu. “Sen Söyle Hayat”, benim çok sevilen bir şarkımın adı.

* Peki bu bir yaz programı mı, yoksa kışın da devam edecek mi?
- Yaz programı olarak başladık. Şimdilik 13 bölüm planlanıyor. İlk üç konuğumuz da belli; Rafet El Roman, Demet Akalın ve Serdar Ortaç...

* Son albümünüzü 9 ay önce çıkarmıştınız. Müzik çalışmalarınız ne alemde, var mı yeni projeler?
- Evet, yaz için bir maxi single hazırlıyorum. Sürpriz şarkılar yer alacak içinde...

* O sürprizlerden birkaçını öğrenebilir miyiz?
- Erkin Koray’ın “Silinmeyen Hatıralar”ı ile Aysel Gürel’in “Haydi Gel Benimle Ol” şarkılarını cover’ladım. Bu şarkıları okumak hayalimdi. Gerekli izinler alındı, okumalar yapıldı. Her şeyi tamamladık.

* Single’ın çıkış tarihi belli mi?
- 14 Temmuz’da çıkacak.

DOKTORLUĞU BIRAKTIM TÜM HAYATIM MÜZİK
* Kısa süre önce MSG’nin yönetim kuruluna seçildiniz. Bu alandaki hedefleriniz neler, ne gibi çalışmalar yapmayı planlıyorsunuz?

- Müzik sektörünün ekonomik döngüsüyle ilgileneceğiz. Bu işin emekçilerinin sosyal güvencelerinin oluşmasını sağlayacağız. Türkiye’de gördüğünüz 15 aktif sanatçının altında bestecisinden söz yazarına binlerce çalışan insan var. Birçoğu da ekonomik sıkıntı yaşıyor. Çünkü sektörleşememişiz. Biz burada ortak bir havuz oluşturarak kazanımları artıracak, emekçilere kazanç sağlayacağız.

* Bu aralar hayli aktifsiniz, bir yandan da Sarıyer Spor Kulübü’nün asbaşkanı oldunuz. Orayla ilgili çalışmalarınız neler olacak?
- Her Türk erkeği gibi ben de bir futbol sevdalısıyım. Hep uzaktan takip ederdim. Sarıyer’den böyle bir teklif gelince çok heyecanlandım. Orada başka bir dünya var, o dünyayı tanımak istedim. Sarıyer’in başarılı olması için yönetim kurulu üyelerinin birbiriyle uyumlu olması gerekiyor. Benim ilk hedefim de uyumlu bir yönetim kurulu oluşturmak. Kulübe gelir sağlayabilmek için organizasyonlar düzenleyeceğiz, konserler yapacağız.

* Doktorluğu tamamen bıraktınız galiba...
- Evet, bir yıl önce tamamen bıraktım. Çünkü müzik, hayatımın yüzde 90’ını kapsıyor. Çok sık seyahat etmek zorunda kalıyorum. Bir de beni çok mutlu ediyor. Müzik için hayata geldiğimi düşünüyorum. İnsan sevdiği işi yapınca, çalışıyor gibi hissetmiyor. Hekimliğin de çok büyük eksikliğini hissetmiyorum açıkçası...

ANNESİYLE TEDAVİ YÖNTEMİ KONUSUNDA ANLAŞAMIYORUZ
* Ve gelelim kızınızla aranızdaki sorunlara... Yağmur size neden dava açtı?

- Aslında çok konuşmak istemiyorum. Çünkü kızımın bir sağlık problemi var ve size açıklayacağım her bilgi kızımın özel hayatına zarar verir. Ama şu kadarını söyleyeyim; ana problem, kızımın sağlık sorunlarıyla ilgili. Annesi de benim gibi hekim ama kızımız için tercih ettiğimiz tedavi yöntemleri farklı. Asıl kıyamet de bu uyuşmazlık ve doktor seçimlerimiz yüzünden koptu.

* Sizin ameliyata onay vermediğiniz iddia edildi...
- Onay vermeme gibi bir durum söz konusu değil. Oradaki sorun da tedavi ve doktor seçimiyle ilgili. Uzun hikâye aslında... Kızımın kalp kapakçığının değişmesiyle ilgili problem yaşıyoruz. Benim savunduğum nokta, kalp kapakçığını değişmeden onarım yapma şansını zorlayabilmek. Bu mümkün olursa, ömür boyu kan sulandırıcı ilaçlar kullanmasına gerek kalmayacak. Annesinin seçtiği yöntem ise direkt yapay kalp kapakçığı takılması. Ben Fransa’da yaşayan Dr. Emre Belli ile görüştüm, operasyon için randevular alındı, yüz yüze gelindi, sistem oluşturuldu. Annesi ise Yunan bir hekimle konuşmuş. Yunan hekim yapay kalp takmak istiyor. Ama Emre Bey, şansımızı deneyip kalbi onarmayı amaçlıyor.

* Peki son kararı verdiniz mi? Ne zaman hangi ameliyatı olacak?

- Acil bir ameliyat değil bu. Bir yıl içerisinde herhangi bir zaman olabilir. Kızım 8 yıldır benimle yaşıyor. Velayeti benim üzerimde. Ama sonuçta o da annesi. Ben her türlü onayı verdim. Fakat bunun vicdani sorumluluğu, annesinde...

BANA YAPILAN HER SUÇLAMA VEFASIZLIKTIR
* Kızınız kendisine babalık yapmadığınızı da öne sürdü, bu konuda neler söyleyeceksiniz?

- Böyle bir şey söz konusu olamaz. Çocuk 8 yıldır benim yanımdaydı, 2 aydır annesiyle yaşıyor. Tartıştığımız için annesinin yanına gitti. Artık 18 yaşında, erginlik dönemi yaşıyor...

* Siz bütün çocuklarınızla ilgilenebiliyor musunuz?
- Tabii ki. Üç tane çocuğum var, hepsi benim canım. Üçünü de birbirinden ayırt etmiyorum. Sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için uğraşıyorum. Ben iyi bir babayım. Bana yapılan her suçlama vefasızlıktır.

Haberin Devamı

ÖMÜR DE BEN DE ÇOCUK İSTEMİYORUZ
* Eski eşlerinizle aranız nasıl, görüşüyor musunuz?

- Yağmur’un annesiyle 17 yıl önce ayrıldık. Pek görüşmüyoruz. Ama Can ve Taha’nın annesiyle sağlıklı bir iletişimimiz olduğunu düşünüyorum.

* Peki yeniden evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünüyor musunuz?
- Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. 45 yaşına geldim. Ömür (Gedik) de düşünmüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!