Laboratuvar sonuçları artık telefonunuzda

Güncelleme Tarihi:

Laboratuvar sonuçları artık telefonunuzda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:11

MANİSA Devlet Hastanesi ile Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde hastaların laboratuvar sonuçları artık SMS ile anında cebine geliyor.

Haberin Devamı

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile CBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde başlatılan yeni uygulama çerçevesinde, hastalar laboratuvar sonuçlarını cep telefonlarına gelecek SMS ile öğrenmeye başladı. Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Süleyman Souksu, SMS uygulamasının hastanelerinde 2 hafta önce başladığını dile getirdi. Yoğun bir kamu hastanesi olduklarını söyleyen Souksu, "Günde yaklaşık 3 bin 500 hasta polikliniklerimize muayene için geliyor. Ayrıca 325 yatak kapasiteli hastanemizde 304 yatan hastamız var. Yoğun bir çalışma tempomuz var. SMS uygulamasını başlatmamızdaki amacımız, hem hekimin yoğunluğu azaltmak, hemde hastalarımızın laboratuvar sonucu sorununu ortadan kaldırmak. Hekimlerimize muayene sırasında hastaların rapor sonucunu sorması, performanslarına etki ediyor. Hastalar da ikide bir gidip gelmek zorunda kalıyordu. Arada yaşanan bu çatışmayı önlemek için laboratuvar sonuçlarının çıkıp-çıkmadığını SMS yolu ile cep telefonlarına bildiriyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni uygulama ile 28 bin 960 hastaya laboratuvar sonuçlarının çıkıp-çıkmadığını SMS yolu ile ilettiklerini söyleyen Souksu, bu hizmetin ilk kez Manisa Devlet Hastanesi'nde başlatıldığını vurguladı. Pilot uygulama çerçevesinde yaşanan sorunların giderilerek il genelindeki tüm kamu hastanelerine SMS uygulamasının yayılacağını ifade eden Süleyman Souksu, polikliniklerde yaşanan soruna değinerek "SMS vasıtası ile sonucunun çıktığını duyan vatandaşımız hemen polikliniklere koşuyor. Sonra hekimin muayene odasına girerek 'Sonucum çıktı bakarmısınız?' diyor. Hekim o anda başka bi hastasını mı muayene edecek, yoksa sonucu mu yorumlayacak? Hekimlerimizin hastalarıyla karşı karşıya gelmemesini istiyoruz. Şimdi bunun için de bir sistem geliştiriyoruz. laboratuvar sonucu çıkan hastaya hem sonucunun çıktığını hemde sonucu göstereceği muayene sıra numarasını vereceğiz. Böylece poliklinik önlerinde yığılmaların da önüne geçmiş olacağız" dedi.

Souksu, heyet raporu, engelli raporu ve laboratuvardaki tetkik sonuçlarının SMS yolu ile hastalara bildirildiğini söyleyerek taburcu olan hastalara 'Geçmiş olsun', doğum günü kutlaması, Sağlık Bakanlığı'nın duyurularının yanı sıra hastaların elektronik reçete kodlarının da SMS yolu ile gönderildiğini söyledi. Souksu ayrıca, laboratuvar sonuçlarının tamamının www.manisadh.gov.tr'de de hastanın T.C. kimlik numarası girilerek görülebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

CBÜ'DE DE AYNI UYGULAMA

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kürşat, kendi hastanelerinde de uygulamanın 15 gün önce başladığını ve uygulamadan hastaların büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Prof.Dr. Kürşat, "Toplumumuzun her kesiminde yaygın olarak kullanılan cep telefonu SMS sistemi, hasta memnuniyetini artırmak için hizmete sunuldu. Bu proje ile Patoloji, BT (Bilgisayarlı Tomografi), MR (Manyetik Rezonans), Skopi (Konstrastlı Grafiler), Nükleer Tıp (PET, Sintigrafi), EEG, EMG raporlarının sonuçlandığına dair bilgi, hastalarımıza anında bilgi mesajı olarak iletiliyor. Sistem sayesinde sonuç sırası bekleme ve bilgiye erişimde yaşanabilecek tüm sorunlar ortadan kaldırıldı. Sistemin uygulanması, hastalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çeşitlendirilerek devam edecek" dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!