ABD'ye uçmak zorlaşacak

Güncelleme Tarihi:

ABDye uçmak zorlaşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 10:57

Ortadoğu’da savaştıktan sonra ülkelerine dönen Avrupa vatandaşı İslamcı teröristler ABD’nin gözünü korkuttu. ABD'li yetkililerinin bu ülkeye giden yolcu uçaklarına bombalı saldırı düzenlemesinden endişe eden Beyaz Saray’ın AB’den havaalanı kontrollerini artırmasını talep etme hazırlığında olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Amerikan ABC News, ABD hükümetine yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde FBI ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı’nın Suriye ve Yemen’deki El Kaide bağlantılı grupların havaalanı güvenliklerinden geçebilecek yeni bomba tasarımları üzerinde çalıştığı yönünde istihbarat aldığını belirtti.

11 Eylül benzeri bir felaketin önlenmesi amacıyla önümüzdeki günlerde Avrupa’daki havaalanlarında rastgele aramaların artırılacağı ayrıca tüm yolcuların geçmesi gereken güvenlik kontrollerinin de sıkılaştırılacağı belirtildi.

İngiliz basını yeni güvenlik önlemleri kapsamında AB ile ABD arasındaki uçuşlarda görev yapan Federal Hava Maraşelleri’nin sayısının da artırılacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Uzmanlar yeni güvenlik önlemlerinin özellikle Avrupa’nın büyük havalimanlarında sıraların uzamasına ve yolcuların ortalama bekleme süresinin önemli oranda artmasına neden olacağını belirtti.
ABD Başkanı Barack Obama Pazar günü yaptığı bir konuşmada Avrupa pasaportlu cihadcıların yarattığı güvenlik tehtidine dikkat çekmiş ve onların Arap ya da Pakistanlı teröristlerden çok daha tehlikeli olduğınu belirterek “Bu kişiler Avrupa pasaportu taşıyor, yani ABD’ye girmek için bir vizeye ihtiyaç duymuyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!