Sadakatsizlik ve özensizlik

Güncelleme Tarihi:

Sadakatsizlik ve özensizlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 06:52

Kulübe sadakatsizlik ettiği ve şike davası sürecinde özensiz davrandığı gerekçeleriyle ihracı önerilen Berk ile ilgili karar yönetimin onayından sonra yürürlüğe girecek.

Haberin Devamı

F.Bahçe’nin daha sonra da kesin ihraç için düğmeye basacağı öğrenildi.

ŞİKE davası savcısı Mehmet Berk’in Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden ihracı olayının ayrıntıları ortaya çıktı. Öncelikle karar bu aşamada Berk’in ihraç edildiği anlamını taşımıyor. Disiplin kurulu, ihraç için tavsiye kararı aldı, yönetim kurulu bu kararı onayladıktan sonra Berk üyelikten 18 aylığına uzaklaştırılacak. Bunun ardından da kesin ihraç için süreç başlayacak.
Disiplin kurulunun tavsiye kararında dayandığı gerekçeler yeni tüzüğün 66. maddenin (a) ve (e) bentleri oldu. Bu gerekçelerden biri olan sadakatsizlikle ilgili disiplin maddesinde “Kayıtsız şartsız tüzük hükümlerine ve kulüp düzenine uymak ve kulübe sadakat göstermek” ifadeleri yer alıyor. Özensizlik ise yeni tüzüğüne eklenen bir madde. Kulüp ile ilgili yapılan işlemlerde özensiz davranmak Berk’in F.Bahçe üyeliğinin sonu oldu.

Haberin Devamı

ÖZKÖK’LE RÖPORTAJ ETKİLİ OLDU

Mehmet Berk’in Fenerbahçe’nin yargılandığı dava ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde Ertuğrul Özkök’e ve diğer gazetelere verdiği demeçler ihracının en önemli nedenleri oldu. Özkök’le yaptığı söyleşide, “Bu iş bende değildi. Bir başka savcıdaydı. 3 ay içinde unutulacağını düşünüyordum. Bu kadar tepki gösterileceğini tahmin etmiyordum” diyen Berk’in bu sözleri tüzükteki “özensizlik” maddesine örnek olarak gösterildi ve tavsiye kararı alındı.
Şimdi yönetim kurulu, disiplin kurulunun verdiği bu tavsiye kararını görüşecek ve Berk’in ihraç edilip edilmeyeceğine karar verecek. Yani Berk’in Fenerbahçe’deki kaderi artık başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun ellerinde…

SAVUNMA YAPMADI

Mehmet Berk, Fenerbahçe Kulübü’nde kendisi ile ilgili yürütülen disiplin soruşturmasında tebligat eline geçmesine rağmen bir savunma yapmadı. Hürriyet’e konuyla ilgili konuşurken, avukatını savunma için gönderebileceğini söyleyen Berk, bu yolu da tercih etmedi. Berk’in kesin ihracının da önümüzdeki aylarda gerçekleşebileceği belirtiliyor. Berk son dönemde medyaya verdiği beyanlar nedeniyle mahkemelik olduğu sarı lacivertli kulübün, “yargıyı etkilemek” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu Berk ile ilgili açtıkları dava sonuçlanınca şike davasının eski savcısını kulüpten ihraç etmek için düğmeye basacakları öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!