CHP’den ‘köşk yangını’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘köşk yangını’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:01

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Fethipaşa Korusu’ndaki Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nü küle çeviren yangınla ilgili iddialarda bulundu.

Haberin Devamı

Kart, “Cengiz Grubu’nun, hükümetin ve Başbakan’ın özel himayesinde bir sermaye grubu olduğu ve bu grubun 17-25 Aralık yolsuzluk sürecinin ana aktörlerinden olduğu göz önüne alındığında, taammüden gerçekleştirilen bir doğa ve tarih katliamıyla karşı karşıya olduğumuz görülmektedir” dedi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Kart şunları söyledi: “Bu grubun, Başbakan tarafından kollandığını görüyorsunuz. Bu kollamanın en acımasız örneklerinden birisi de Fethi Paşa Korusu’nda Hüseyin Avni Paşa Köşkü satışı ve yangınında yaşanmaktadır. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in soru önergeme verdiği cevaba göre taşınmaz tapu kayıtlarına göre 70 bin 286 metrekare yüz ölçümünde olup koru vasfındadır. Birinci grup koru alanında kalmaktadır.

23 Haziran 2014 tarihinde köşkün restorasyonu için ön izin verildiğine dair bilgiler basında yer aldı. Bu iznin verilmesinden 5 gün sonra yangın meydana geldi. Cengiz Grubu’nun, özelleştirmeyle elde ettiklerini, Hazine’ye iade etmesi gerekirken bunların iade edilmemesi için neden özel yasalar çıkarılır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!