Oruca karşı insülin direnci!

Oruç tutmak ya da tutmamak, bugünlerde işte tüm mesele bu.

Haberin Devamı

Tutabilirsin ya da tutmayabilirsin, tamamen kişisel. Her iki durumda da takdir edilecek ya da eleştirilecek bir durum yok yani. Ama tutmayanlar için nedense bir takiyedir gidiyor.
Bu durumda işi sağlığa bağlamaksa en kolayı, en kabul göreni.
Eskiden oruç tutmama nedeni olarak ilaç almak zorunluluklarını gösterirlerdi.
Şimdilerde ise yeni moda bir bahaneyle geliyorlar...
İnsülin dirençleri düşük.
Yani sık sık ve azar azar yemek yemek zorundalar.
Ne diyelim, geçmiş olsun!

Ronaldo ve Barbie saçı

Saç kesimiyle de mesaj verilebilir, empati yapılabilir.
Beyin tümörü yüzünden ameliyat olan hayranı için saçını zigzag modeli yapan Cristiano Ronaldo ve kanser tedavisi gören çocuklar için üretilen saçsız barbie’ler gibi.
Dünya kupası gündemdeyken, kupaya veda etmiş olsa da konuşulmaya devam eden Ronaldo ile başlayalım.
Ünlü futbolcunun zigzag saç kesimi bildiğiniz gibi kupanın olayı oldu.
Ronaldo’nun Facebook ve Twitter’da 110 milyon takipçisi sosyal medyayı yoruma boğdu, konuyla ilgili 100 binin üzerinde tweet atıldı.
İlk önce ‘7’ numarayı kafasına kazıttığı söylendi (Ghana’lı Asamoah Gyan da saçına ‘3’ numara yazdırmıştı). Sonra yok artık dedirten büyücülük ve Harry Potter işareti yorumları geldi.
Birileri dünya kupasını podyuma çevirdi, yeni saç modellerini tanıttı diye yazdı.
Hatta “Messi = 3 maçta
4 gol, Neymar = 3 maçta
4 gol, Ronaldo = 2 maçta
2 saç kesimi” diye kendisiyle dalga bile geçildi.
Ama olayın perde arkası şöyle de açıklandı... Ronaldo, beyin tümörü masraflarını karşıladığı Eric Cruz adlı çocuk hayranının ameliyat sonrasındaki görüntüsüne empati amacıyla bu saç kesimini yaptırmıştı.
Hayır işlerini gizli yapan ve ortaya dökmeyen Ronaldo bunu pek konuşmuyor ama Eric’in ameliyatını yaptırması bile “önce insan, sonra futbolcu” dememiz için yeterli.
Saç kesimiyle de empatiye devam etti ve Eric’e kupadan selam çaktıysa, daha ne olsun. Yazının başında saçsız Barbie’lerden de bahsetmiştim. İnsan sağlıklıyken hastalıkla uğraşanı pek anlamıyor, empati kuramıyor.
Ama onlar için hayat hiç de kolay değil, özellikle de çocuklar için. Barbie bebeklerin üreticisinin, kanser tedavisi gören ve kemoterapi sebebiyle saçı dökülen çocuklar için saçsız Barbie üretmesi işte bu nedenle alkışlanması gereken bir girişim.
Zigzag saç kesimli Ronaldo ve saçsız barbie bana çok ama çok güzel görünüyorlar.

Haberin Devamı

Bebek ayıyı öldürdüler!

Haberin Devamı

Önünde iki seçenek varken neden yapıcı değil de yıkıcı olanı seçersin?
Oregon’da ormanda tek başına kalan bebek ayıyı polisler elleriyle besleyip büyütüyorlar.
National Zoo’da annesinin iki kardeşini yemesinden sonra ayrı bir yere alınan ve insanlar tarafından büyütülen Khali’nin hikayesi var. Bakıcılar normalde annesinin sırtından kayması gereken ayıyı doğasına uygun davranabilsin diye kaydırağa bile götürüyorlar.
Bern’deki hayvanat bahçesinde ise bunlara taban tabana zıt korkunç bir cinayet yaşanıyor. Hayvanat bahçesi müdürü anne, babası kötü davranıyor ve nasılsa öldürecek diye bebek ayıyı iğneyle uyutarak öldürme kararı alıyor.
Öldürdükten sonra da ayıcığın cesedini sergileyip, öğrencilere “doğanın ne kadar vahşi olduğunu öğretmek” amacıyla mumyalıyor.
Soruyorum size; doğa mı vahşi, anne babasının istemediği yavru bir ayıyı besleme, büyütme seçeneği varken öldüren insanoğlu mu?

Yazarın Tüm Yazıları