Çocukluk hayalim dayımın okuluydu

Güncelleme Tarihi:

Çocukluk hayalim dayımın okuluydu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 11:20

Almanya’da lise bitirme sınavı olarak bilinen abitur sınavında 1.0 tam puan alan Cihan Cuma Özdem okulunun ve Frankfurt’un en başarılı öğrencilerinden biri oldu...

Haberin Devamı

FRIEDRICH Dessa­uer Gymnasium’u bitiren 20 yaşındaki Cihan, “Sınava matema­tik, fizik, kimya, almanca ve etik derslerinden gir­dim. Matematik, kimya, fizik ve almancadan tam not aldım. Etikten ise 15 puanın 13’ünü alıp abitur notum da 1.0 oldu” dedi. Ailesi ve arkadaşlarının kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Ci­han, şöyle konuştu:

ÇOK MUTLUYUM
“Zamanımı iyi değerlen­dirdim. Karşılığını da al­dığım için çok mutluyum. Üniversite için de kararımı verdim. Dayımın da mezun olduğu Almanya’nın en önemli üniversitelerinden biri olan Darmstadt Teknik Üniversitesi’nde Ekonomi Mühendisliği eğitimi alaca­ğım. Çocukluğumdan beri hep bu okulda okumayı hayal ediyordum. Bunu başardım...”
Cihan eğitiminin bir bölümünü mutlaka Japon­ya’da sürdüreceğini de belirtirken, “Japonya çok farklı kültürü olan bir ülke. Hem o kültürü tanımak hem de Japon eğitim sis­teminden yararlanmak için üniversite eğitiminin en az iki sömestrde oraya gidip okuyacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!