Vergi mektupları yeniden yola çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Vergi mektupları yeniden yola çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:12

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş vergi borcunun bulunduğuna dair mektuplar, içeriği güncellenerek yeniden postaya verilecek.

Haberin Devamı

“Vergi borcunuz var, ödeyin” anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektupların gönderimi, yapılan şikayetler üzerine, Maliye Bakanı Şimşek’in talimatıyla durdurulmuştu. Şimşek, bürokratlarına mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanması talimatını vermişti. Buna göre mektuplarda mükellefleri rahatsız edecek ifadeler bulunmayacak, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi yer alacak. Bu kapsamda tüm vergi borçlarının SMS ile öğrenilebileceği sistemi de hayata geçiren bakanlık, mükelleflere istedikleri her an bilgilendirme yapabilecek.

Mükellefler artık vergi borçlarını ve içeriğini hem Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden hem de SMS yoluyla günün her anında öğrenebilecek. Tüm vergi daireleri, Maliye bürokratlarının içeriğini belirleyecek mektupları kullanacak. Tek merkezden belirlenen içeriğin dışında hiç bir vergi dairesi, söz konusu mektuplarda başka ifadelere yer veremeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!