Haftanın müzikleri

Güncelleme Tarihi:

Haftanın müzikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 14:04

Haberin Devamı

***
HANDE YENER
MÜKEMMEL
Poll Production
Bu sayfalarda daha önce Hande Yener’in albümleri hakkında yazıp çizdim. Bana hitap etmese de ülkenin genel müzik nabzına şerbet verdiği için objektif yaklaşmaya çalışıp değerlendirdim. Yeni albümünü de yine önyargısız dinlemeye çalıştım. Bir kere ‘Alt Dudak’ müthiş bir hit. Resmen ara ara YouTube’dan açıp dinliyorum, o derece. Çift CD’de toplanmış 24 şarkıdan oluşan albüm, “Türkçe bakkal pop” standartlarına göre oldukça iyi üstelik! Şaşırtıcı bence. Çünkü Hande Yener’in artık nitelikten ziyade nicelik endeksli bir başarı anlayışı olduğuna ikna olmuştum. Sezen Aksu cover’ı ‘Bir Kış Masalı’ harika olmuş. ‘Karar Ver’ çok iyi bir club hiti, ha keza ‘Tebdil-i Aşk’ ve ‘Naber’ de öyle. Tabii her zamanki gibi tüm konsept “Kaybeden kim? E tabii ki sensin” gibi sözlerden de anlaşılacağı üzere, klasik Hande Yener konsepti. Demet Akalın’la ikisi bu konsepti çok seviyorlar, vazgeçemiyorlar. Neyse, beklediğimden iyi bir pop albümü sonuçta, uzatmayayım. Tabii keşke o gereksiz remiksler olmasa...

Haberin Devamı


***
KIRAÇ
ÇIK HAYATIMDAN
TMC

Kıraç ne rock’çıya yaranabiliyor ne popçuya. Ama yine de çok dinleniyor. Enteresan değil mi? Bugüne kadar her albümünde 1-2 şarkısını beğenmişimdir. En çok da gitarların sesini kısmamasını takdir ederim. Bazıları vokaline katlanamıyor ama bence sesinde bir problem yok. Şimdi, üç yıl aradan sonra yeni bir albümü duruyor raflarda. Prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü Kıraç’ın kendisinin üstlendiği albüm, sanatçının Garbiyeli adlı stüdyosunda kaydedilmiş. Bu, kariyerinin 10. albümü ve “içe dönük bir albüm” olduğunu söylüyormuş. Şarkı sözleri gerçekten de öyle ama öncekiler neye dönüktü ki zaten? Onlar da böyleydi. Neyse, işin müzikal tarafına geçelim. Yine yer yer güçlü gitarlar duyuyoruz ama genelde yaygılar gitarları eziyor. Bu da Kıraç’ın o çok sevilen ‘dizi müziklerini’ anımsatıyor. ‘Bana Yolla’da tarzının çok dışında bir denemeye kaçan Kıraç, Modern Folk Üçlüsü tarafından seslendirilen ‘Bombilibom’ adlı anonim şarkıya da yer veriyor ve tüm albüm boyunca zengin bir sound sunuyor.

Haberin Devamı


****
DORIAN
DORIAN
On Air / İMM
“İlk albümümüz ‘Yeniden Hayata’dan 8 yıl sonra, sunabileceğimiz en iyi şeyin sadece Dorian olması için, önce kendi şatomuzu kurduk ve etrafını hendeklerle çevirdik” diyor Dorian elemanları ve ekliyorlar; “Şimdi ise, en iyi anlarımızı yakaladığımız ve adımızı verdiğimiz 2. stüdyo albümümüz ‘Dorian’ ile herkesle buluşuyoruz”. maNga ve Çilekeş’in yeni Türkçe rock kulvarını ateşledikleri dönemde o kulvara alternatif renkler katıp sırra kadem basmıştı Dorian. Türkiye’de neredeyse 3-4 ay klip yayınlamayınca bile kimse seni hatırlamıyor, o yüzden Dorian’a yeni grup muamelesi yapılacaktır. Varsın yapsınlar. Elimizde progresif rock ve modern metal sound’undan faydalanan, kaliteli bir albüm var. Elbette iyi müzik arayanların dikkatini çekecektir nihayetinde. Genel olarak Tool reflekslerine son dönem Deftones ve Karnivool albümleri ile ilk dönem dredg albümlerini katınca ortaya çıkan bir müzik anlayışıyla çıkagelmiş Dorian. İyi de etmiş. İçine girmesi zor ama güçlü bir albüm bu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!