Çadırlar kuruldu oruçlar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çadırlar kuruldu oruçlar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:27

Başkent, 11 ayın sultanı Ramazan’ın ilk iftar sofralarını önceki gün kurdu. Büyükşehir ve ilçe belediyelerin kurduğu iftar çadırlarına yoğun ilgi gösteren Başkentliler, ilk oruçlarını açtı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin Ulus’ta Hacı Bayram Cami yanı ve Gençlik Parkı, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de OSTİM Metro Durağı, Altındağ’da Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Mamak’ta Abidinpaşa Makro Market yanı ve yolcular için AŞTİ’de kurduğu iftar çadırları, Ramazan ayı boyunca konuklarını ağırlayacak.
Büyükşehir Belediye çadırında iftar yapan Şule Özdilekçi, “Çubuk’tan geldim. Gençlik Parkı’nda gezerken otobüs saatine yetişemedik ve orucumuzu burada açtık. Yemekler çok güzel, halkın isteklerini, beklentilerini karşılayacak düzeyde bir organizasyon olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Hacı Uğur Bulut isimli vatandaş ise “1971 yılından 2005 yılına kadar Almanya’da yaşadım. Buraya Şentepe’den geldim. Yemekler lezzetli. personel gelen vatandaşlara sıcak ve güler yüzlü yaklaşıyor. 3 çeşit yemek ve tatlı ikram ediliyor. Allah olmayanlara da versin. Başkan Gökçek’e çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İLKİ AKYURT’TA

Büyükşehir Belediyesi’nin, geleneksel Halk İftarları’nın ilki, Akyurt’ta gerçekleştirildi. İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Veysel Fırat da katıldı. İftar saatini Mustafa Özcan ve Halit Alp’in seslendirdiği tasavvuf Müziği eserleri, ilahiler ve semazen gösterisi bekleyen Akyurtlular, ezanla birlikte oruçlarını açtı. İlk iftar programını Akyurt’ta düzenleyen Başkan Melih Gökçek, “Ramazan- ı şerifiniz mübarek olsun. Ramazan ayının hayır ve bereketlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

KÜSLÜKLER SON BULMALI

Altındağ’da bu yıl da Ramazan geleneği bozulmadı. Her yıl iftar sofrasında Altındağ’ın farklı mahallelerinden gelen vatandaşlarla buluşan ve orucunu açan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ramazan’ın ilk iftarında yine Altındağlılarla bir araya geldi.
Güneşevler ve Ali Ersoy mahallelerinden gelen 500 kişiyi Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde ağırlayan Başkan Tiryaki, “Biz büyük bir aileyiz. Gönlümüz bir, duamız bir” mesajı verdi. Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine Ak Parti Genel Sekreteri Haluk İpek de katıldı. İlk iftarda hep bir ağızdan dualar edilerek, hoşgörü mesajları verildi. Ramazan Ayı’nın tüm İslam aleminde hayırlara vesile olmasını dileyen Tiryaki, bu ayın kardeşlik, barış ve huzur getirmesini temenni etti. Tiryaki: “Kalplerin iman ile dolduğu bu mübarek ayda dostluklar pekişmeli, küslükler son bulmalı” dedi.

Haberin Devamı

4 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Yenimahalle Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için ilçenin 3 ayrı noktasına kurduğu iftar çadırlarında ilk gün 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Onkoloji Hastanesi’nin karşısına kurulan çadıra ise hasta yakınlarının ilgisi yoğun oldu. Öte yandan gezici iftar yemeği aracı 500 kişiyi evlerinde sıcak yemekle buluşturdu. Yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşların rahatı için klima ve iftar saatlerini takip etmeleri için LCD ekran televizyon bulunan çadırlar, aşırı yağmura rağmen doldu taştı. Saatler öncesinden çadırları dolduran vatandaşlar, uzun yemek kuyrukları oluşturdu.
Ramazan’ın dayanışma ve yardımlaşmaya vesile olduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı bu mübarek ay, birlik ve beraberliğimizi de arttırıyor. İftar sofralarında aynı ekmeği paylaşan insanlar arasında bir gönül birliği oluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇANKAYA’DA HEDEF 150 BİN

Çankaya Belediyesi’nin, ilçenin değişik bölgelerinde kurduğu beş ayrı iftar çadırı, sağanak yağışa rağmen orucunu açmak için gelen yaklaşık 5 bin vatandaşa kucak açtı. Başkan Alper Taşdelen’in paylaşma ve dayanışmanın öneminin bir kat daha arttığını ifade ettiği Ramazan ayı hazırlıkları kapsamında, Çankaya Belediyesi’nin kurduğu iftar çadırları ilk gün binlerce vatandaşa hizmet verdi. Cebeci, Türközü Metin Oktay, Dikmen Mürsel Uluç, Esat Yüzüncü Yıl ve Aşıkpaşa Mahallelerinde kurulan biner kişilik iftar çadırlarında, 5 bin vatandaş orucunu açtı. Ramazan ayı boyunca dört çeşit yemekten oluşan zengin bir menüyle orucunu açmak isteyenleri karşılayacak olan Çankaya Belediyesi, ay boyunca yaklaşık 150 bin vatandaşa hizmet vermeyi hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!