Emeklilikte yaş sınırı olmasın

Güncelleme Tarihi:

Emeklilikte yaş sınırı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 10:55

1 Temmuz itibariyle 45 yıl fiili emeklilik katkı payını ödeyen çalışanlara 63 yaşında kesintisiz emekli olabilecek. Ancak yapılan bir ankete göre Almanların çoğu emeklilikte yaş sınırı istemiyor.

Haberin Devamı

Almanya merkezli uluslararası piyasa araştırma şirketi GfK tarafından yapılan bir anket Almanların çoğunun emeklilik yaş sınırına karşı olduklarını gösterdi.
Ankete katılan 1265 kişinin yüzde 32'si 65 ile 69 yaşında emekli olmayı hedeflerken, yüzde 9'u 70 yaşına kadar çalışmayı tercih ediyor.

ESNEK SINIRLAR ŞART
Araştırmada her iki Almandan birinin 60 ile 64 yaş arası emekliliğe ayrılmak istediği saptanırken, 60 yaş üzeri olan kişilerin çoğunun (%54) da 65 yaş sınırını aşıp daha uzun yıllar çalışmayı amaçladığı da belirtildi.

Ankete katılanların yüzde 86'sı ise emeklilik yaşın belirlenmemesinden, aksine sınırların esnek olmasından yana olduğu da açıklandı.

Alman Bankalar Birliği Genel Direktörü Michael Kemmer hükümet yetkilierine seslenerek " Yasalar, 65 yaşından sonra birikimini ve tecrüberlerini değerlendirmek isteyen bir insanı engellememeli. Siyasetçiler bunu göz önünde bulunduruarak imkanlar sağlamalı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!