301 şehidin ailesine EV

Güncelleme Tarihi:

301 şehidin ailesine EV
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 02:07

SOMA Kömür İşletmeleri’nin ocağında geçen 13 mayıs’ta çıkan yangında 301 madenci yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi yasa boğan facia sonrasında gerek devlet kurumları ve gerekse özel sektör, yardım için harekete geçti. Yaşamını yitiren madencilerin en büyük sorunlarından birisinin konut sıkıntısı olduğu kazanın ardından yapılan araştırmalarda ortaya çıktı.

Facianın hemen ardından gelen para yardımları, AFAD’ın açtığı banka hesaplarında toplandı. Bu paralarla yaşamını yitiren 301 madencinin ailesine 301 konut yapmak çin çalışma başladı. Bu projeyi özel bir firmanın üstlenmek istemesine AFAD’ın da olumlu yaklaştığı belirtildi. Bunun üzerine gerek AFAD yetkilileri gerekse de bu firmanın yöneticileri Soma’da buluşarak, konut projesi için belirlenen bölgeleri gezdi.

301 şehidin ailesine EV

Haberin Devamı

TOKİ veya ELİ’nin yanında

301 konutluk projenin, 102 dairelik TOKİ binalarının yanındaki 40 dönüm ya da Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Sosyal Tesisleri yanındaki 50 dönümlük araziye yapılmasına karar verildi, zemin araştırma çalışmaları başladı. Bu projenin yanı sıra, Beşiktaş Belediyesi de 60 konut yapmak için Soma Kaymakamlığı’na geçen hafta başvurup
arsa istedi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, “Etüd çalışmaları tamamlandıktan sonra da inşaata başlanacak. Hayatını kaybeden her işçinin ailesi bir ev sahibi olacak. Bu projeler madencilerimizin aileleri için örnek olacak. Evsiz kalmayacaklar” dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!