Matematik onunla çok kolay

Haberin Devamı

“BÜTÜN büyük ve zor işler basit küçük parçalardan oluşur” diyerek 300 yıldır çözülemeyen matematik problemini çözen ve bu çözümü Karşıyaka Bilim Müzesi’nde sergilenen Hakan Alabalık zeki ve ilginç bir kişilik. Boğaziçi Üniversitesi’nde 6 yıldır matematik eğitimi teknikleri üzerine seminerler vererek kendi geliştirdiği yaratıcı metotlarla ülkemizdeki bu dersin eğitiminin geliştirilmesi için uğraş veriyor. Aslında bir matematik öğretmeni olan Alabalık, birçok öğrencinin korkarak yaklaştığı aritmetiği oldukça anlaşılır ve heyecan verici hale getirerek zor bir işi başarıyor. Kurucusu olduğu Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Sporları Merkezi’nde ve İhtiyaç Akademi’de okul öncesinden üniversiteye kadar geniş yaş grubuna yönelik çeşitli eğitimler veriyor. “Başarılı olmak için dahi olmak şart değil” görüşünü benimseyen Hakan Alabalık şu günlerde geliştirdiği yaratıcı eğitim tekniklerini Özel Tevfik Fikret Okulları ve MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları işbirliğiyle düzenlenen Üstün Zekalı Matematik-Fen Yaz Okulları’nda öğrencilerle paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyor. Biraz mola verip heyecanına ortak olmak ve onu daha yakından tanımak istedik...

Haberin Devamı

Matematik onunla çok kolay

HAYAT FELSEFESİ
Çalış- Öğren- Öğret / Çalış- Kazan- Paylaş

OTOMOBİL
Konfor ve güven ararım

* İlk arabam 1964 model bir Opel Olimpia’ydı. Şimdi Honda CRV var. Aracımı kendim kullanırım, büyük keyif alırım. Trafikte kurallara uyan dikkatli bir sürücüyüm. Bir otomobilde aradığım temel özellik benim ve ailem için konforlu ve güvenli olmasıdır.

BESLENME
Ara öğün markası kurardım

* Kahvaltısız güne başlamam. Benim için bir ritüeldir. Klasik kahvaltıyı severim. Reçel, peynir, yumurta vs doğal ve mümkünse evde yapılanını tercih ederim.
* Öğlenleri genelde sebze yerim.
* Akşamları kırmızı, beyaz et ve sebze dengesini korumaya çalışırım.
* Diyetisyenler günde üç ana öğünün yanı sıra üç de ara öğün tavsiye ediyor. Ancak dışarıda ara öğün için uygun seçenek bulmak çok zor. İş hayatını sadece eğitimle sınırlı tutmak prensibim olmasaydı bir ara öğün markası kurar ve insanlara sadece salata veya meyve ile atıştırabilecekleri ürünler sunar, işyerlerine kadar servis yapardım. Girişimcilere öneririm.
* Deniz ürünleri, özellikle kabuklu pişirilmiş karides favorimdir.
* Mutfağa sadece balık varsa girerim. Tuzda balık yaptığımda dostlarım iltifat eder. Onun dışında mutfak tamamen eşime ait. O mükemmel bir aşçı.

Haberin Devamı

Matematik onunla çok kolay

MEKAN
Sempatik olması da önemli
* Servisin güzel olduğu ve damak tadıma uygun yerler ilk tercihimdir. Tabi mekanın sempatik olması, lezzet ve dekor da önemli.
* İzmir’de La Cigale, Alaçatı’da Tual, yurt dışında en son Bahreyn Spices Restoran’da yediğimiz Hint yemeği çok güzeldi.
SPOR
Devamsızlıktan kalabilirim

* Salon sporu ve yüzme için üyeliğim var. Ama bugünlerde devamsızlıktan kalabilirim. Fenerbahçe’yi tutuyorum. Henüz yamaç paraşütünü denemedim.

TATİL
Ailemle baş başa kalmak

* Yılda iki tez tatile çıkarım, birer hafta sürer. Tatil benim için ailemle zaman geçirmek ve dinlenmek demek.

HOBİ
Eski eşya biriktiriyorum

* Hobilerim dalış yapmak, balık tutmak ve fotoğraf çekmek. En son amatör yat kaptanlığı eğitimi ve sertifikası aldım.
* Kitap okumayı da severim. Genellikle matematik ve eğitim yöntemleri içerikli olanları tercih ederim.
* İyi bir müzik dinleyicisiyim. Kulağımdaki titreşimi yüreğime ulaştıran her türlü müziği severim.
* Eski eşya koleksiyonum var. Kahve değirmeni, kavurma kepçesi, soğutma tahtası gibi objeleri biriktirmeyi seviyorum.
* Küçük oğlum sayesinde bütün çocuk filmlerini izliyor ve çok eğleniyoruz.
* Konser ya da tiyatroya zaman ayabildiğimi maalesef söyleyemem.

Haberin Devamı

Matematik onunla çok kolay

KARİYER
Matematik eğitimi aldım

* İlk, orta ve lise eğitimimi Sivas’ta tamamladım. Yüksek öğrenimimi ise Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nde yaptım. Şu anda okul öncesinden üniversite sonrasına uzanan bir eğitim kurumları bütünü için çalışıyorum.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Sıkı şekilde hazırlanırım

* Sabahları saat 07.00 gibi kalkarım, akşamları yatışım ise iş yoğunluğuna göre değişir. Evden genelde 08.00 gibi çıkarım. Bazen daha da olabilir. Aradaki sürede o günün programına göre motivasyonumu ayarlar ve kendimi güne sıkı bir şekilde hazırlarım.

MODA
Klasik bir tarzım var

* Modayı takip ettiğimi söyleyemem. Genelde klasik giyinirim. Koyu renk kumaş pantolon ve beyaz gömlek tercihimdir. Kıyafetlerimi çoğunlukla eşim alır. Özel günler için ise Regard Line’dan Şenol ve Ahmet beylerden yardım alırım.

Haberin Devamı

Matematik onunla çok kolay

SOSYAL MEDYA
İşte varım, özelde yokum

* Teknoloji ile aramın iyi olduğunu söyleyebilirim. Kurumlarımın reklamı ve iletişimin tamamı için Facebook ve Twitter olmazsa olmaz. Bireysel olarak ise sosyal medyada bulunmamayı tercih ediyorum.

ASTROLOJİ
Eğlenceli ama bana göre değil
* Boğa burcuyum. Astroloji belki bir eğlence aracı ama bana göre değil.

Matematik onunla çok kolay

SEVİMLİ DOSTLAR
En son bir tırtıl besledik

* Küçük oğlumla birlikte baktığımız akvarvaryumda balıklarımız, bir de muhabbet kuşlarımız var. Onunla en son tırtıl besleyerek ipek kozası oluşumunu ve kelebeğe dönüşümünü izledik.

KİMDİR?
Adı: Hakan Alabalık
Doğum yeri ve yılı: Sivas, 1964
Eğitimi: Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü
İşi: Hamath Mental Aritmetik ve Zeka Sporları Merkezi, İhtiyaç Akademi kurucusu
Medeni durumu: “En büyük yardımcım, hayat arkadaşım” dediği, ABD’de siyaset bilimi okuyan Özge Alabalık’la evli. Demir ve Berkay isminde iki çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları