Polis Radyosu’na bakan sözü geldi

Güncelleme Tarihi:

Polis Radyosu’na bakan sözü geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 01:22

Arşivinde 10 binin üzerinde tarihi plak bulunan ve Anıttepe Stüdyoları’ndan çıkartıldıktan sonra 100 metrekarelik bir odaya gönderilen Polis Radyosu için Bakan Efkan Ala söz verdi: “Daha modern bir binaya taşınacak.”

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan’ın Polis Radyosu’na ilişkin verdiği soru önergesini yanıtladı.
Tarihi Polis Radyosu’nun Emniyet’te 100 metrekarelik bir odaya taşınmasını Meclis’te gündeme getiren Bilgehan, “1980’li yıllarda ünlü sanatçıların kendi elleriyle imzaladıkları ve Polis Radyosu’na teslim ettikleri 10 binin üzerinde tarihi plağın da depolara kaldırılacağı” iddialarının doğru olup olmadığını sormuştu.
Bilgehan’ın önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Polis Radyosu’nun taşınma işlemlerinin geçici olarak yapıldığını belirtirken, “Daha modern bir binaya taşınmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” dedi. Tarihi plaklarla ilgili iddialara ilişkin ise Ala, “Polis Radyosu uhdesinde bulunan plaklar dijital ortama aktarılmış ve işin tekniğine uygun olarak muhafaza edilmektedir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

PLAKLAR NE OLACAK

Radyonun modern bir binaya taşınacak olmasının sevindirici olduğunu belirten Bilgehan, plaklara ilişkin verilen yanıtın ise kendisini tatmin etmediğini bildirdi. Bilgehan, şunları söyledi:
“Bu plaklar, 80’li yıllarda TRT tarafından yasaklanan sanatçıların kendi elleriyle imzalayarak Polis Radyosu’na teslim ettikleri tarihi eser niteliğinde plaklardır. Bunlar tabii ki dijital ortamlarda saklanacaktır ancak, plakların kendisinin Emniyet’in depolarında kolilere kaldırıldığı iddia edilmektedir.
Uygun koşullarda muhafaza edilmesi gereken bu plakların bir müzede sergilenmesi gündeme gelmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!