Cinsel terapi turizmi

Türkiye’nin başta gurbetçiler olmak üzere sağlık turizminde epey yol aldığını söylemek mümkün...

Haberin Devamı

Yaz aylarında, alkol ve madde bağımlılığından estetik operasyonlara, kataraktan lazerle prostat ameliyatına kadar sağlık alanında gurbetçilerden yoğun bir talep söz konusu...
Sağlık turizmine lazerle göz ameliyatı, saç ektirme ve estetik operasyonlardan sonra cinsel terapiler de ekleniyor. Seks, temel ihtiyaçlar listesinde yeme, içme, uyumak ve barınmayla birlikte insanın önemli ihtiyaçları arasında yer alıyor.

HALI ALTINA SÜPÜRMEYİN

Bu nedenle cinsel sorunların halı altına süpürülmemesi gerekiyor. Çünkü çözümlenmemiş cinsel sorunlar daha büyük bireysel ve ilişkisel sorunlara neden olabiliyor. Özellikle sağlıklı bireyler olunabilmesi için sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam hayati bir değer taşıyor. Türkiye’ye hızla artan sayıda insan, psikolojik sorunlar, evlilik ve çift problemleri, cinsel problemler için terapi almaya geliyor. Kolaylıkla tedavi edilebilecek sorunlarla çiftlerin hayatı kendilerine ve sevdiklerine zindan etmemeleri gerekiyor. Bu nedenle cinsel terapi turizminin patladığı yaz aylarında, gurbetçilere özel terapi programlarının uygulanması önem taşıyor.

Haberin Devamı

ANA DİLDE ANLATMALI

“Neden cinsel sorunlarını çözmek için gurbetçiler illa Türkiye’ye gelmeyi bekliyor?” sorusunun yanıtı çok önemli... Çünkü yurtdışında yaşadıkları ülkelere karşı duydukları ‘zayıf aidiyet’ duygusuyla, gurbetçiler cinsel sorunlarını anadillerinde daha rahat anlatabiliyor ve açıklayabiliyor. En iyi terapi kişinin duygularını en iyi anlatabildiği, ağladığı, ana dilinde yapılabiliyor. Ruh sağlığı hizmetlerinin diğer sağlık hizmetlerinden farklı... Dil kültür, gelenek ve görenekler, aile yapısı, Türkiye’nin neresinden gelindiği, dini inançlar gibi birçok unsur terapi süreçlerini etkileyebiliyor, işin içine girebiliyor ve çok karmaşık bir süreç yaşanabiliyor. Bu nedenle terapist ile danışanın aynı dili konuşması ve aynı kültürden gelmesi önem taşıyor.

VAJİNİSMUS VE SERTLEŞME PROBLEMİ İLK SIRADA

Gurbetçi gençler birbirlerini yeterince tanımadan kısa süre içinde yaptıkları evliliklerde bazen hemen, bazen de zamanla ortaya çıkan cinsel sorunlar yaşayabiliyor. Birçoğu çok kolay tedavi edilebilen cinsel sorunların başında vajinismus, erken boşalma, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik ve ağrılı cinsel ilişki geliyor. Oysa cinsel tedavi konusunda eğitim almış cinsel terapistlerce yapılacak uygun bir cinsel terapiyle cinsel sorunların üstesinden kolayca gelinebiliyor.

Haberin Devamı


SORULAR VE YANITLARI

Vajinismus hastasıyım

Dört aylık evli bir kadınım. Eşimle hayalini kurduğumuz bir cinsel birliktelik yaşamak istiyorum. Fakat ben bir vajinismus kadınıyım. Bu nedenle, evlendiğimiz günden beri eşimle hiçbir şekilde cinsel birliktelik yaşayamadık. Lütfen bana yol gösterin.


Cinsel ilişki yaşayamama durumu olarak adlandırılan vajinismus, jinekolojik ya da psikolojik sebeplerden dolayı olabilir. Vajen girişindeki pelvis taban kaslarının istemsiz kasılması nedeniyle, genellikle genç kızlarda görülen ve tedavisi mümkün olan bir cinsel işlev bozukluğudur. Vajinismus belirtileri tamamen kadının kontrolü dışında gelişen ve engel olunamayan kasılma ve eşi etme durumudur. Her ne kadar vajinismus olan bir kadının seks yapmak istemediği düşünülse de, vajinismus kadını sevişebilmekte, mastürbasyon yapabilmekte ve boşalabilmektedir. Yalnızca, istemekte fakat ilişkiye girememektedir. Size önerim eşinizle birlikte mutlaka bir cinsel terapistle görüşmeniz yönünde olacaktır.

Haberin Devamı

Sertleşme sorunu yaşıyorum

37 yaşındayım ve 3 senelik bir birlikteliğim var. Kız arkadaşımla son 1 senedir cinsel ilişki yaşıyoruz. Fakat benim ara sıra da olsa sertleşme problemlerim oluyor. Bunun nedeni ne olabilir ve nasıl çözebilirim?

Sertleşme sorunu fiziksel de olabilir psikolojik de olabilir. Performans kaygısı, heyecan, deneyimsizlik ya da bir defa sertleşme sorunu yaşadıktan sonra ya tekrar olursa kaygısı ilişkide sorun yaratabilir. Öncelikle bir ürologa başvurup fiziksel bir sorun olup olmadığını öğrenmek için muayene olabilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kadınlar genellikle ruhlarının derinliklerinde gevşeyip her şeyi bırakabilecekleri, kendilerini sahiplenen, kendileriyle ilgilenen ve destekleyen güvenilir bir erkeğe teslim olma özlemi duyarlar.

Yazarın Tüm Yazıları