Uluslararası üniversite KADİR HAS

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası üniversite KADİR HAS
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 15:38

Kadir Has Üniversitesi’nin ABD, Avrupa, Uzakdoğu ve komşu ülkelerdeki lider üniversiteler ile farklı alanlarda yaptığı ikili anlaşmalar sayesinde öğrenciler çift diploma ve yurtdışı eğitimi imkanına kavuşurken, akademik personel de araştırmalarına uluslararası boyut katabiliyor. Princeton, Harvard, Virginia Tech, Coventry, Hong Kong University of Science and Technology gibi uluslararası saygınlığı olan üniversitelerle yapılan işbirlikleri ve ortaklıklar ile gerçekleştirilen bilimsel toplantılar ve çalışmalar kampuslarda akademik hayatı zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

Erasmus ve Çift Diploma programlarının yanı sıra, üniversitenin yurtdışındaki üniversitelerle yaptığı değişim, eğitim ve işbirliği programları sayesinde öğrenciler söz konusu üniversitelerde bir veya iki dönem eğitim alma şansı yakalıyor. Benzer şekilde Kadir Has Üniversitesi de, çift diploma veya yaz okulları kapsamında eğitimlerini Türkiye’de sürdüren yabancı öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

Öğrenciler, Avrupa Birliği’nin Erasmus programı kapsamında, Avrupa’da ülkelerinde anlaşmalı olan 80 üniversitede değişim öğrencisi olarak okuyabiliyor; çift diploma programları ile de İngiltere, Almanya ve ABD’deki ortak üniversitelerden eğitim alabiliyorlar.

Kadir Has Üniversitesi’nin değişim programlarında 59 üniversite ile anlaşma yer alıyor. Ayrıca üniversite öğrencilerini geleceğe daha iyi hazırlamak için farklı işbirlikleri de yapıyor. İnovatif bir yaklaşımla yurtdışındaki üniversiteler ile oluşturulan ‘Accelerated Management (4+1) Programı’na katılan fakülte öğrencileri, eğitimlerinin 4 yılını Kadir Has Üniversitesi’nde, 1 yılını ise yurtdışındaki anlaşmalı üniversite ile sürdürerek, lisans ve yüksek lisanslarını toplam 5 yılda tamamlayabiliyorlar. Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, lisans derecelerini Kadir Has Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecelerini ise yurtdışındaki ortak üniversiteden alıyorlar.

Haberin Devamı

Uluslararası üniversite KADİR HAS

Öğrenci odaklı eğitim

Öğrencilerin kişisel gelişimlerini tamamlamaları; boş zamanlarını değerlendirmeleri; bilgi, beceri ve yaratıcılıklarını arttırmaları ve sergilemelerinin öneminin bilincinde olan Kadir Has Üniversitesi çağdaş bir eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklere de büyük destek veriyor.

Öğrenci Kulüpleri bilim adamları, siyasetçiler, yöneticiler, işadamları, uzmanlar ile paneller, konferanslar, forumlar düzenliyor. Dergi, bülten yayımlıyor. Sevilen sanatçılarla gerçekleştirdikleri birbirinden renkli söyleşiler, konserler, tiyatro oyunları, imza günleri ile üniversiteye hareketlilik kazandırıyorlar.

Haberin Devamı

Kuruluşundan bu yana sunduğu kaliteli eğitim ve akademik başarılarıyla olduğu kadar sosyal yönüyle de öne çıkan bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Kadir Has Üniversitesi, sporda lisanslı öğrencilere ve Milli Takım’da yarışan sporculara özel olanaklar sağlıyor. Her yıl nisan ayında düzenlenen Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları, Türkiye’nin tek üniversiteler arası kürek yarışı olma özelliğini taşıyor.

Üniversitenin Kariyer Merkezi, öğrencilerin kendilerini tanımalarına ve kariyer hedeflerini belirlemelerine destek olup, sektör ve meslekleri yakından tanımalarını sağlayarak hedeflerine uygun alanlarda iş bulmalarına yardımcı oluyor. Bunun için de danışmanlık projeleri, seminerler, kariyer günleri ve birçok projeyle öğrencilerle bir araya geliyor. Merkez, çeşitli projeler ve danışmanlık hizmetleriyle sadece öğrencilerinin değil, mezunlarının da iş arayışlarında yardımcı oluyor ve kariyer gelişimlerine katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Kadir Has Üniversitesi olarak hedefimiz öğrenci sayısını artırmak değil, mevcut öğrencileri başarılı, yenilikçi ve donanımlı mezunlar olarak sektörlere kazandırmaktır. Bu bağlamda üniversitemizi tercih eden her düzeydeki öğrenciyi en üst düzeyde mezunlara dönüştürmek için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştiriyor, bu bireylerin üniversite sonrasında iş piyasası ve toplumda iyi yerlere gelmelerini sağlayarak, hem eğitim-öğretimin başarısını hem de topluma sunulan hizmetin kalitesini artırmaya çalışıyoruz” diyor.

Haberin Devamı

Uluslararası üniversite KADİR HAS
Harvard ve Princeton’dan Kadir Has Üniversitesi’ne önemli iki isim

Akademik kadrosu, öğrencilerine sağladığı imkânları, sürekli gelişim anlayışıyla evrensel nitelikte bir akademik kurum olma hedefiyle ilerleyen Kadir Has Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti’ne Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil ve Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu da katıldı. Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimi sonrasında doktora eğitimini Harvard Üniversitesi’nde tamamlayarak doçentlik ve profesörlük unvanlarını aldı. Hotamışlıgil’in buluşları çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturdu. Harvard Üniversitesi’nden profesörlük unvanını 41 yaşında alan Prof. Dr. Hotamışlıgil, bugüne kadar diyabet, obezite ve kalp sağlığı alanında sayısız çalışmaya imza attı. 150’nin üzerinde makale, 25 bin’in üzerinde atıf, 10’dan fazla patent ile sonuçlanan çalışmaları ile tüm dünyayı etkileyen bir bilim adamı olan Prof. Hotamışlıgil, Markey, Pew, Sandler, ADA, NIH ve Harvard Üniversitesi’nden çok sayıda ödüle layık bulundu. Prof. Dr. Hotamışlıgil Vehbi Koç Ödülü, TÜBİTAK Bilim Ödülü, Amerikan Diyabet Vakfı’nın Olağanüstü Bilimsel Başarı Ödülü, Uluslararası Obezite Vakfı’nın Wertheimer ve Columbia Üniversitesi’nin Naomie Berrie Ödülleri’nin de sahibi oldu.

Haberin Devamı

Princeton Üniversitesi Yakın Doğu Çalışmaları Program Direktörü Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, siyaset bilimi ve ekonomi lisans derecesi ile siyaset bilimi doktorası’nı İstanbul Üniversitesi’nde tamamladı. Son dönem Osmanlı politika ve diplomasi tarihi ile Türk siyaset hayatı konularında Türkiye’de ve Columbia, Wisconsin, Michigan ve Chicago Üniversiteleri’nde dersler veren Prof. Dr. Hanioğlu, Ahmet Ertegün Vakfı Başkanlığı, Yakın Doğu Çalışmaları Program ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Prof. Dr. Hanioğlu geç Osmanlı dönemi tarihi alanında dünyanın en önde gelen otoritelerinden olmasının yanı sıra, 19. yüzyıl entelektüel tarihinin de en önemli kaynakları olan yapıt ve makalelerin de sahibi. 2010’da TÜBİTAK Özel Ödülü’nü alan Prof. Dr.Hanioğlu, son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün entelektüel biyografisini yayımlamış, 2012’de Türk tarihini evrensel boyuta taşıması dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştü.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti, Can Has, Nuri Has, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Mehmet Germirli, Dr. Levent Bıçakcı, Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu ve Prof.

Uluslararası üniversite KADİR HAS
Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil’den oluşuyor.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, “Uluslararası platformlarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil eden, çalışmaları ile Türkiye’nin gurur kaynağı olan bu iki isimle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası bağlantılara çok önem veren bir üniversite olarak Kadir Has Üniversitesi’nin Mütevelli Heyetini, yeni üyelerimizin de katılımıyla zenginleştirdik” dedi.

3 farklı kampusta eğitim

Kadir Has Üniversitesi; Bahçelievler Hazırlık Okulu Kampusu, Kadir Has Kampusu (Cibali), Selimpaşa Kampusu olmak üzere 3 kampusta eğitim veriyor. İngilizce Hazırlık Programı’nın bulunduğu Bahçelievler Hazırlık Kampusu, 4,000 metrekarelik alanda bilgisayar destekli dil eğitimi sunuluyor. Selimpaşa Kampusu’nda yer alan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’da 4 yıllık, Kadir Has Meslek Yüksekokulu’nda ise 2 yıllık üniversite eğitimi veren bölümler yer alıyor.

Üniversitenin fakülte ve bölümleri şöyle:

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, Biyoinformatik ve Genetik

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi, İşletme, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Psikoloji

Hukuk Fakültesi

İletişim Fakültesi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim Tasarımı, Yeni Medya, Radyo-Televizyon ve Sinema, Reklamcılık

Sanat ve Tasarım Fakültesi
Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Tiyatro, Mimarlık

Yüksekokullar

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (4 Yıllık Lisans)
Bankacılık ve Sigortacılık, Gayrimenkul ve Varlık Değerleme, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Kadir Has Meslek Yüksekokulu (2 Yıllık)
Bankacılık ve Sigortacılık, Dış Ticaret Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Radyo ve Televizyon Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Grafik Tasarım, Mekatronik

Adalet Meslek Yüksekokulu (2 Yıllık)

Uluslararası üniversite KADİR HAS

Şehrin merkezinde öğrenci konukevleri

Öğrenci konukevleri, modern mimarileri ve konforlu yapılarıyla Cibali Kampusu’nun hemen yakınında yer alıyor. Tek ve iki kişilik odalardan oluşan erkek ve kız öğrenci konukevlerinde öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tüm imkanlar kendilerine sunuluyor. Öğrenciler, üniversitenin sinema salonlarında film günleri organize edebildiği gibi, kapalı ve açık spor alanlarından da faydalanabiliyor. Zengin çeşitlilik sunan yemek alanları ise öğrencilerin sosyal yaşamını destekleyen bir yapıda.

Uluslararası üniversite KADİR HAS
Türkiye’nin ilk FabLab’i kuruldu

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin ortak çabası ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Türkiye’nin ilk FabLab’inin kullanımı üniversitenin tümüne ve dış paydaşlara açık olacak. Araştırmayla üretim arasında, bilgisayar kontrollü aletlerle değişik ölçeklerde ve değişik malzemelerden hemen hemen her şeyi yapmak amaçlı FabLab’ler hayal edilenin hızla somut örneğe çevrildiği atölyeler. Tipik bir FabLab’in envanterinde üç boyutlu yazıcı, hızlı prototipleme makinesi, lazerli kesici, bilgisayar kontrollü tasarım tezgahı, devre basma makinesi, mikroişlemci ve sayısal elektronik tasarım ve test istasyonu bulunuyor.

İletişimde ve bilişimde yaşanan sayısal devrimden sonraki, devrim sayısal tasarım ve üretim olsa da, şimdilik sadece dev ölçeklerde yapılabilen sayısal üretimden kişisel üretime geçmenin öncüsü sayılan FabLab olgusu 2006’da Massachusetts Institute of Technology tarafından ortaya atıldı. 2013 itibariyle 34 ülkede 125 FabLab bulunuyor. Türkiye’de ilk olan Khas FabLab’de eğitimler verilecek, yaz kampları ve çalıştaylar düzenlenecek.

Uluslararası üniversite KADİR HAS

KHas Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne IBM Sur Ödülü

Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, IBM’in Shared University Research (SUR) ödülüne layık görülen 400 dünya üniversitesinden biri oldu. Fakültenin sekiz öğretim üyesinin imzasıyla sunulan projenin başarılı olmasıyla, üniversitenin bilişsel altyapısına IBM hibesi eklenmiş oldu. Bu proje, üniversitenin önde gelen, birleştirici çok disiplinli araştırma teması olan kent çalışmalarının mühendislik ayağını fakültenin tüm bölümleriyledestekleyecek. Alınan destek ile üniversitede Türkiye’nin ilk İleri Şehir Mühendisliği Laboratuvarı kuruldu.

Uluslararası üniversite KADİR HAS

Coventry Üniversitesi ile stratejik ortaklık anlaşması

Geçtiğimiz yıl Coventry Üniversitesi ile oluşturulan Stratejik Ortaklık kapsamında öğrenci değişimi (geniş kapsamlı bir Erasmus Anlaşması), ortak lisans ve yüksek lisans programları, ortak yaz okulları ve ortak araştırmaları kapsayan bir ortaklık anlaşması imzalandı.

Anlaşma çerçevesinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında MBA Global Business, MBA Oil and Gas Management, MBA International Marketing, MBA International Human Resource Management ile Uluslararası İlişkiler alanlarındaki tezsiz yüksek lisans çift diploma programları öğrenci alımına başlayacak. Programlarda dersler her iki üniversitenin öğretim üyeleri tarafından verilecek. Mezunlar ise her iki üniversiteden de diploma almaya hak kazanacaklar. Aynı anlaşma kapsamında Kadir Has Üniversitesi’nin lisans programlarına yerleşen öğrenciler eğitimlerinin bir yılını Coventry Üniversitesi’nde geçirerek, çift diploma alabilecekler.

BU BİR İLANDIR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!