Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 10:43

Dünya üniversiteleriyle işbirliği ve çift diploma isteyenler Kadir Has’ta buluşuyor.

Haberin Devamı

Haliç kıyısındaki Cibali merkez kampusu ile İstanbul’un merkezinde yer alan Kadir Has Üniversitesi, öğrencilere sosyal hayattan kopmadan bütün etkinliklere kolay ulaşım sağlayan, mimari ödüllü bir şehir üniversitesi. Restore edilmiş tarihi binalar ile modern eğitim

Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi
altyapısının yanı sıra kampusta yer alan Rezan Has Müzesi’nde de öğrenciler sanatla iç içe yaşıyor. Kampusta bulunan spor salonunda hentbol, voleybol, basketbol, badminton, tenis, masa tenisi, karate branşları antrenmanları yapılırken, korfbol, halkoyunları, okçuluk ve doğa sporları ile dağcılık kulübü tırmanış çalışmaları da devam ediyor. Fitness Center’in de yer aldığı kampusta açık alan basketbol sahası, mini futbol sahası ve kürek takımına ait kayıkhane de bulunuyor. Dinlenme, yeme-içme alanları, amfitiyatroların bulunduğu merkez kampusta, tiyatro gösterilerinin yapıldığı ‘Sahne Kadir Has’ta öğrenciler etkinliklerini gerçekleştirebiliyor.
Selimpaşa Kampusu’nda yer alan spor imkânları arasında ise; açık basketbol ve voleybol ile açık futbol sahası ile 6 metrelik tırmanma duvarı bulunuyor. Fiziki imkânları ile öğrencilere rahatlık sağlayan İstanbul Kadir Has Üniversitesi, akademik alanda da önemli işbirlikleri ve başarılar kazanıyor. Açtığı yeni bölümlerle farklı alanlarda öğrenci yetiştiren üniversitenin rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, sorularımızı yanıtladı:

Haberin Devamı

Bu yıl hangi bölümleri açıyorsunuz? Bu bölümleri diğerlerinden ayıran özellikler neler?
- Kadir Has Üniversitesi’nin en iddialı fakülteleri arasında yer alan ve bünyesinde İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Tiyatro bölümleri bulunan Sanat ve Tasarım Fakültesi geçen yıl Mimarlık Bölümü’ne öğrenci almaya başladı. Mimarlık Bölümü’nün eğitim dili İngilizce ve mimarlığın toplumsal boyutlarını, bugünü ve geleceği çizmekteki rolünü vurgulayan bir vizyonla eğitimde öncü bir rol üstlenip, dünyadaki seçkin mimarlık okullarıyla aynı kulvarda olma hedefinde.
İşletme, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Finans bölümlerinin bulunduğu Kadir Has Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde açılan, gençlerin son dönemdeki gözde branşı Psikoloji Bölümü’ne de geçen yıl öğrenci alınmaya başlandı. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak hızlanan ve karmaşıklaşan hayatta, önemi ve uygulama alanları gittikçe artan psikoloji gençlerin yeni ilgi alanı oldu. Psikoloji Bölümü öğrencilerine psikoloji alanında güncel ve uluslararası geçerliliği olan ileri düzey kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden sonra Biyoinformatik ve Genetik Bölümü’ne de öğrenci almaya başladı. Biyoinformatiğin en temel hedefi, genetik kodumuzun yazılı olduğu DNA’daki nükleotid diziliminden yola çıkarak hastalıklara sebep olan mekanizmayı anlamaya çalışmak ve bu doğrultuda tedavi yöntemlerinin gelişimine katkı sağlamak.
Bölümleri geleceğe dönük, gençlerin meslek edinmesini sağlayan alanlara göre planladık ve açtık. Kontenjan doluluğuna baktığımızda da stratejimizin doğru olduğunu görüyoruz.

Haberin Devamı

Sizi diğer üniversitelerden ayıran özelliğiniz nedir?

Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi

- Şehrin merkezinde yer alan konumumuz, teknolojik altyapımız, sosyal aktivitelerimiz ve sağladığımız spor imkânlarımızla dikkat çeken gerçek bir vakıf üniversitesiyiz. İyi eğitimli ve donanımlı mezunlar veren bir üniversiteyiz. Deneyimli, güçlü ve gelişen bir akademik
kadromuz var. Ulusal ve uluslararası sektörel bağlantılar ile öğrencilerin kendilerini sürekli geliştirdiği bir eğitim kurumu olarak yolumuza devam ediyoruz.
Ders programlarımızı uluslararası standartlara uygun, esnek ders saatleri ve öğrencinin ilgi duyduğu alanlarda çalışmasını sağlayacak şekilde düzenliyoruz. Bu model ile öğrencilerimize çift ana dal, yan dal gibi imkânlar ile hem üniversitemizde hem de yurtdışında 1-2 yıl eğitim sonrasında iki diploma ile mezun olma imkanı sunuyoruz.
Kadir Has Üniversitesi’nin farklı ülkelerdeki lider üniversiteler ile farklı alanlarda yapılan ikili anlaşmaları sayesinde öğrenciler çift diploma ve yurtdışı eğitim imkânına kavuşurken, yapılan işbirlikleri ve ortaklıklar ile gerçekleştirilen bilimsel toplantılar ve çalışmalarla
kampuslarımızda akademik hayatı zenginleştiriyoruz.
Öğretim üyelerimizin hemen tamamı eğitimlerinin büyük bölümünü yurtdışında tamamlamış, doktoralarını da yine yurtdışında dünyanın en önemli üniversitelerinden almışlardır. Bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelere ayak uydurabilen, yeniliğe açık, sorgulayan, düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek amacıyla kontenjan sayımızı artırmadan burs oranlarımızı yaygınlaştırıyoruz.

Haberin Devamı

Öğrenci başına kaç öğretim üyesi düşüyor?
- Üniversitemizde öğretim elemanı başına ortalama 20 öğrenci düşüyor.

Sizden mezun olan öğrencilerin en belirgin özelliği nedir?
-Yıl içinde yaptığımız araştırma sonucuna göre mezunlarımızın yüzde 84’ü halihazırda çalışıyor çıktı. Bu, bizim için çok önemli bir veri. Ayrıca kendi aile şirketinde yönetici pozisyonunda çalışan ve bir kuşak sonrasını şekillendiren çok sayıda öğrencimiz de var.

Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi

İletişimde Kadir Has Üniversitesi’nden bir ilk daha

Türkiye’de İletişim Fakültesi bünyesinde Yeni Medya Bölümü’nü ilk kuran üniversite olan Kadir Has Üniversitesi, Vodafone ile yaptığı işbirliği çerçevesinde bir ilke daha imza attı. 2013-2014 öğretim yılında hayata geçirilen ve geleneksel ders ortamını tablete taşıyarak eğitimde zaman-mekân sınırlarını ortadan kaldıran Mobil Ders uygulaması birinci yılını tamamladı. Bu kapsamda derse katılan öğrencilerin, tablet üzerinden elde edilen verileri ve yıl boyunca düzenlenen anketleri derleyerek yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, tabletli eğitimdeki genel başarı oranı yüzde 65’ten yüzde 71’e çıkarak, yüzde 6’lık bir artış gösterdi. Benzer şekilde öğrencilerin derse ayırdıkları zaman haftada 4 saatten 5 saatin üzerine çıkarken, ödev ve benzeri sorumluluklara geri dönüş oranı da yüzde 50’den yüzde 85 seviyesine çıktı. Geçen yıl dersin sosyal medya sayfasında mobil cihazlardan yapılan paylaşım oranı yüzde 17 iken, tablet üzerinden yapılan mobil derste bu oran yüzde 80’e çıktı ve dersle ilgili yapılan toplam paylaşım sayısı da öğrenci başına yüzde 65 arttı. Öğrenci ve öğreticinin dersle ilgili birbirlerine ilettikleri taleplerine reaksiyon süresi, klasik sınıf eğitiminde 1 hafta iken, mobil derste bu süre 3 saate indi. Yapılan anketlerde, öğrencilerin yüzde 87si derse erişimin 3G üzerinden olmasının katılımlarını olumlu etkilediğini ve arttırdığını belirtti.

Haberin Devamı

TANITIM GÜNLERİ

30 Haziran–18 Temmuz
Call Center - 0212 368 65 16
www.khas.edu.tr
facebook.com/Khasedutr
twitter.com/khasedutr

Şehrin merkezindeki eğitim Kadir Has Üniversitesi

Burslu öğrenci oranı artıyor

Üniversite burs olanakları bakımından diğer vakıf üniversitelerinden farklı bir eğitim anlayışına sahip. Çok sayıda öğrenciden ziyade, nitelikli öğrenci yetiştirmeyi hedef alan üniversitede burslu okuyan öğrenci oranı her geçen yıl artıyor. ÖSYM Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndaki Üniversiteye Giriş Üstün Başarı Bursu, tam burslu, yüzde 50 burslu ve yüzde 25 burslu olarak uygulanıyor. Üniversitenin sağladığı bu ve diğer burslar karşılıksız olup, eğitim süresince kesilmiyor. Üstün Başarı Bursu’nun yanı sıra Kadir Has Üniversitesi’nin sağladığı çeşitli burslar şöyle:
Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden; ÖSYS sıralamasında
TS-1, MF-4 ve TM-1 ve TM-2, TM-3, MF-3 puan türlerinde;
ilk 100 içinde yer alan öğrencilere ayda 2.000 TL;
ilk 500 içinde yer alan öğrencilere ayda 1.000 TL;
ilk 1000 içinde yer alan öğrencilere ayda 500 TL;
ilk 3000 içinde yer alan öğrencilere ayda 250 TL eğitim desteği sağlanıyor.
Kadir Has Bursu bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödeniyor ve normal öğrenim süresince devam ediyor. Bu süre yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, fakültelerin birinci sınıfına doğrudan başlayan öğrenciler için 4 yıldır.
Barınma Bursu: İstanbul dışından gelerek yurtta kalmak isteyen ilk 3000’den gelen öğrencilere üniversitenin öğrenci konukevinde 2 kişilik odalarda ücretsiz barınma imkanı sağlanıyor.
IB Bursu: Uluslararası Bakalorya (IB) diploması toplam notu 32-37 arasında olan öğrencilerden eğitim ücretinin yarısı; 38 ve üzerinde olanlardan ise tümü alınmıyor.
Abitur Bursu: Abitur diploma notu iki veya daha iyi olan öğrencilerden öğretim ücretinin yarısı alınmıyor.
Matura Bursu: Maturada üstün başarı gösteren öğrencilerden eğitim ücretinin tümü alınmıyor. Selimpaşa Bursu: İstanbul’un Silivri, Çatalca, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Başakşehir, Esenyurt ilçeleri ile Tekirdağ ili sınırları içerisindeki liselerden mezun olan ve Selimpaşa Kampusu’nda bulunan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile Kadir Has Meslek Yüksekokulu’nu YGS puan türü ile tercih ederek, kayıt olan öğrencilere eğitim ücretinden yüzde 25 indirim yapılıyor. Spor Bursu: İngilizce hazırlık, önlisans ve Lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve üniversite adına yarışlara katılabilecek olanlara değerlendirmeler sonrası veriliyor.
Khas Onur Bursu: Her akademik yıl bitiminde, sorumlu olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış, yıllık not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 veya üzeri olan ve kendi fakültesindeki öğrenciler arasında ilk yüzde beşlik dilime girmeyi başaran öğrencilere kayıt ücretinden indirim şeklinde Khas Onur Bursu veriliyor.

Haberin Devamı

BU BİR İLANDIR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!