İhsanoğlu’na oy istedi

Güncelleme Tarihi:

İhsanoğlu’na oy istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘çatı adayı’ Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amacıyla çıktığı Almanya gezisinin 2’nci gününde, cemaatlerini Türkiye’den göç eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oluşturduğu St. Dimitros Antakya Rum Ortodoks Kilisesi, St. Petrus Süryani Kilisesi, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTAM) ve Alevi Birlikleri Federasyonu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

Köln ve Düsseldorf kentlerini kapsayan gezisi sırasında ‘Anadolu İnanç ve Kültür Temsilcileri’ toplantısına da katılan CHP Lideri’nin ortak mesajı, “Hiçbir yuttaşımızın ötekileştirilmesini istemiyoruz. Ülkemiz bilge insanlarca yönetilmeli. Şiddet dilini kullanmayan, herkesin çimentosu olan, demokratik, laik, hukuk devletimizin sigortası olan birisi kanalıyla yönetilmeli” oldu. Tüm ziyaretlerinde İhsanoğlu için destek isteyen Kılıçdaroğlu, Köln Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyareti sırasında ise cemaatin isteğini kırmadı, mum yakıp dilek tuttu. Hürriyet’in “Tuttuğunuz dileği paylaşır mısınız?” sorusuna Kılıçdaroğlu, gülerek “Şimdi paylaşmayayım” yanıtını verdi.

‘Adayınızı çekin’ talebi

ANADOLU İnanç ve Kültür Temsilcileri toplantısında, Avrupa Atatükçü Düşünce Dernekleri Birliği Başkanı Hüseyin Erdoğmuş, İhsanoğlu’nun adaylığının geri çekilmesini talep etti. CHP’nin Atatürkçü ve sol düşünceli bir ismi aday göstermesi gerektiğini savunan Erdoğmuş’a az sayıda katılımcı da alkışlarıyla destek verdi. Kılıçdaroğlu, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Merkezi'ni ziyaret ettikten sonra açıklama yapmadan binadan ayrıldı. AABK Genel Başkanı Turgut Öker ise toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, İhsanoğlu'na destek vermeyeceklerini ifade ederek şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu'nun siyasi bir beklentisi var ise ve oy anlamında bir ziyaretse buradan beklediği desteği alamadı. Ben CHP'den daha cesur adımlar beklediğimizi, çekingenliğe son verilmesi gerektiğini, yönün sola, demokrasi güçlerine, devrimci güçlere dönmesi gerektiğine dikkat çektim. 'Çorum'un, Maraş'ın kana bulanmasına neden olan MHP ile siz ittifak yapıyorsunuz, çatı adayı gösteriyorsunuz da niye yönünüzü sola dönmüyorsunuz?' sorusunu sordum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!