Kimse yeni vesayetler istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Kimse yeni vesayetler istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:52

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu dün Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’i ziyaret etti. Görüşmeleri sırasında İhsanoğlu, “Türkiye’de eski vesayetlere son vermek isterken yeni vesayetlerin kurulmasını kimse istemiyor” dedi.

Haberin Devamı

CHP ve MHP’nin cumhurbaşkanı adayları olarak yarın Meclis’e ismini bildireceği Ekmeleddin İhsanoğlu dün Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen’i ziyaret etti. Görüşmeleri sırasında IŞİD, El Kaide ve El Nusra gibi terör örgütlerinin Türkiye’nin körfez ülkeleriyle siyasi ve ticari ilişkilerine zarar verdiğini belirten İhsanoğlu, “Türkiye’de eski vesayetlere son vermek isterken yeni vesayetlerin kurulmasını kimse istemiyor” dedi.

GÖRÜŞLERİNİ İLETTİ

İhsanoğlu dün önce TBB Başkanı Feyzioğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü ve “Ben bugün burada adeta hukukun mabedinde, hukuk abidesi bu kurumda bulunmaktan şeref duyuyorum” dedi. Feyzioğlu ise ziyarette “Cumhurbaşkanlığı makamı birliğin, bütünlüğün savunulduğu ve korunduğu bir merkez olmalıdır. TBB olarak bizim herhangi bir aday aleyhinde veya lehinde bir görüş bildirmemiz mümkün değildir. Ancak 76 milyonu kucaklayan kimseyi ötekileştirmeyen, kimsenin dili, dini, inancı nedeniyle ötekileştirilmesine fırsat vermeyen bir cumhurbaşkanı bizim için önceliklidir” dedi. Daha sonra görüşmeyle ilgili konuşan İhsanoğlu, “Hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın temel hükümleri üzerinde durduk. Ben bu husustaki görüşlerimi Sayın Başkan’a ve arkadaşlarına izah ettim. Kendilerinin şüphesiz bu konudaki hassasiyetleri yerindedir ve bu konuda hassas davranacak olan adaylara da desteklerini esirgemeyeceklerini anlamış bulunuyorum” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

EMEĞİN KARŞILIĞI VERİLMELİ

İhsanoğlu, TBB’den sonra KESK Genel Başkanı Lami Özgen’i konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Özgen, daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP heyetinin kendilerini ziyaret ettiğini anımsattı ve “Konfederasyon olarak şimdiye kadar bireyleri işaret etme ve bireyler üzerinde bir değerlendirme yapmadık. Kolay gelsin ve yolları açık olsun. Başarılar diliyoruz” dedi. İhsanoğlu ise “Bu, hayırlı bir başlangıçtır. Toplumun değişik kesimlerinde önümüzdeki seçimlerle ilgili bir değişim iradesinin var olduğuna ve bu değişim iradesinin kendisini göstereceğine inanıyorum. KESK’te cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çok verimli bir fikir teatisinde bulunduk. Anayasal sistemin, rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde, özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca, adil düzen içinde yaşamaları, Türkiye’de asgari ücretin yükselmesi, emeğin karşılığının verilmesi ve gördüğümüz sıkıntıların giderilmesi hususunda Türkiye’nin çok daha mesafeler kaydetmesi lazım” dedi.

Verimli geçti

Haberin Devamı

Feyzioğlu Hürriyet’e çok verimli bir görüşme yaptıklarını ve kendisine teşekkür ettiğini belirterek, “Türkiye Barolar Birliği yargının en üstünde yer alan kurumlardan biridir, yargının kurucu unsuru olan avukatlığı temsil eder. Bir cumhurbaşkanı adayının bu süreçte Türkiye Barolar Birliği’ni ziyareti son derece anlamlı olmuştur” dedi.

Kimse yeni vesayetler istemiyor

Cuma selfie’si

EKMELEDDİN İhsanoğlu, cuma namazını Hacı Bayram Camisi’nde kıldı. Camiye gelişinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın karşıladığı İhsanoğlu, daha sonra camiye girdi ve namaz kıldı. Namazın ardından Hacı Bayram Veli’nin türbesini ziyaret ederek dua okuyan İhsanoğlu, vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. İhsanoğlu, camiden ayrılırken yardım için 100 lira bağışta bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!