Talih kuşuna üç teklif

Güncelleme Tarihi:

Talih kuşuna üç teklif
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:19

MİLLİ Piyango özelleştirme ihalesine teklif verme süresi dün sona erdi.

Haberin Devamı

İhale için ön yeterlilik alan 4 şirketten Net Şans-Hitay OGG, Turkish Lottary Holding ve Erg-Ahlatcı OGG teklif verdi. Lisans sahibi, 10 yıl olan lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak. Lisans sahibinin, lisansa konu faaliyetleri gerçekleştirmek için yapacağı her türlü işletme, yatırım ve finansman giderleri ile dağıtım kanallarına ödeyeceği satış komisyonu, ikramiye ödeme primleri ve benzerleri bu orana dahil olacak.

YENİ OYUNLAR SUNABİLECEK

Milli Piyango İdaresinin sahip olduğu yazılım, donanım ve oyun terminalleri gibi hiçbir varlık, lisansın ve özelleştirmenin konusu olmayacak. Lisans sahibi, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş olan mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek. Milli Piyango İdaresi, özelleştirme sonrası, lisansa konu olan şans oyunları faaliyetlerini denetleme görevini üstlenecek. Bu kapsamda idare, lisans sözleşmesinin kamu yararını ve tüketici haklarını koruyacak şekilde uygulanmasının sağlanması için gereken tedbirleri almaya, şans oyunları faaliyetinin mevzuat ve sözleşme hükümlerine uygun yürütülmesini izlemeye ve denetlemeye, mevzuat ve sözleşme hükümlerine aykırılık halinde bir önceki takvim yılında elde edilen hasılatın yüzde 5’ine kadar idari para cezası uygulamaya ve lisans sözleşmesini feshetmeye yetkili olacak.

Gelirleri yükseliyor

Haberin Devamı

MİLLİ Piyango İdaresinin şans oyunu satış gelirleri son 6 yılda hızla arttı. 11 milyar lirayı aşan gelirlerin daığılı ise şöyle:
2007’de 1 milyar 466 milyon TL
2008’de 1 milyar 734 milyon TL
2009’da 1 milyar 950 milyon TL
2010’da 1 milyar 761 milyon TL
2011’de 2 milyar 13 milyon TL
2012’de 2 milyar 215 milyon TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!