Sınır kapılarında bayram alarmı

Güncelleme Tarihi:

Sınır kapılarında bayram alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 16:48

Ramazan Bayramı öncesinde 500 bin Avrupalı Türk'ün gümrük kapılarından Türkiye'ye giriş yapması bekleniyor. Kara yoluyla gelen Avrupalı Türkler, Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala, Pazarkule sınır kapılarını kullanıyor.

Haberin Devamı

Avrupalı Türklerin aynı anda yola çıkmaları nedeniyle başta Kapıkule olmak üzere kara gümrük kapılarında araç yoğunluğu oluşuyor. Her yıl Temmuz ayının başında Türkiye'ye girişte, Ağustos'ta ise çıkışta büyük yoğunluk yaşanıyor. Aşırı yoğunluk nedeniyle bazı günlerde gümrük sahasının içi araçlarla doluyor. Avrupalı Türklerin yoğun olarak Ramazan Bayramı'ndan bir hafta öncesinde gelmesi bekleniyor. Bunun için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ise sezon hazırlıklarını tamamladı. Kapıkule'den giriş yapanlar için gümrük sahasının içini gösteren 4 kamera canlı yayın yapıyor. Diğer gümrük kapılarında ise anlık canlı istatistik hizmeti sunuluyor. Bu sayede Avrupalı Türkler, yola çıkmadan önce sınır kapılarındaki araç yoğunluğunu canlı olarak görebilecek. Yoğunluğun olduğu sınır kapısı yerine alternatif kapılara yönelecekler.

Haberin Devamı

Sezon için bir bakın toplantısı düzenleyen ve Kapıkule Sınır Kapısı'nda altyapı çalışmalarının tamamlandığını, artık gümrüklerde son sistem teknolojilerin kullanıldığını vurgulayan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, şöyle konuştu: “Vatandaşlara hizmet işte bu şekilde olur. Devletin güzelliği buradadır. Eğer kendi vatandaşına daha güzel hizmet edebiliyorsa, vatandaşın devlete olan bağlılığı da sağlanır. Her yıl yaklaşık 500 bin vatandaşımız ana vatanlarına geliyor. Girişlerde sabırsız ve öfkeli olunabilir. Hepimiz öyleyizdir. Yol yorgunluğu olabilir. Bazen insanlar bu yorgunluk nedeniyle kendilerine yakışmayan hareketlerde bulunabilir. İşte böyle bir durumda zaman çok önemlidir. Burada kişiler bekletilmeden, onların zamanlarını çalmadan işlemlerin yapılması bizim için çok önemli. Kapıkule Türkiye'nin gelişmesinin bir göstergesidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!