Adı gibi "Mert" girişimci

Haberin Devamı

Mert Mildon 39 yaşında. Ama çok küçük yaşlardan beri iş hayatının içinde. Rahmetli babası Turhan Mildon’un kurduğu, şimdilerde yönetim kurulu başkanlığını yaptığı aile şirketinde neredeyse çalışmadığı bölüm, yapmadığı iş yok. Çekirdekten yetişmiş olmanın avantajını, aldığı eğitimlerle birleştirip bugünlere gelmiş başarılı bir iş insanı. Aynı zamanda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı. Dürüstlükten taviz vermeden, hayatın her noktasında dik durarak, hızlı düşünüp hızlı karar verebilen ve daima geleceğe bakan bir yapısı var. Bu sayededir ki, küçükken babası gibi işadamı olmak hayalini gerçekleştirebilen şanslı insanlardan. Kararlı, azimli, tuttuğunu koparan, işinde son derece titiz, disiplinli, mücadeleci ve idealist. Özel yaşamında ise tam bir deniz tutkunu. En büyük hobisi dalmak, balık tutmak, tekneyle dolaşmak. Öyle ki bu uğurda dünyanın her yerine gidebilecek kadar da gözü kara. Şimdilerde spora pek zaman bulamasa da ilkokul yıllarında optimistte birinciliği var. Beslemenin ötesine geçen hayvan sevgisiyle tanınıyor. Maymundan geyiğe birçok çeşide ev sahipliği yapan hayvanat bahçesine sahip. Çanakkale için araştıran, üreten, kafa yoran Mert Mildon, özel hayatının çok bilinmeyenlerini Sıradışı’yla paylaştı.

Haberin Devamı

Adı gibi Mert girişimci

KİMDİR?
Adı: Mert Mildon
Doğum yeri ve yılı: İstanbul, 1975
Eğitimi: Bilkent Üniversitesi Muhasebe Bölümü
İşi: Miller Grubu (Miller Oto, Miller Akaryakıt, Miller Gıda Turizm, Miller Flama Denizcilik, Miller Yapı, Petropark Akaryakıt) Yönetim Kurulu Başkanı
Medeni durumu: Fatoş Mildon’la evli. Alara ve Turhan adında iki çocuk babası.
Burcu: Kova

HAYAT FELSEFESİ
Dürüstlükten taviz vermeden hayatın her noktasında dik durarak hızlı düşünüp hızlı karar verebilmek ve daima geleceğe bakmak.

OTOMOBİL
O araba bizim ’Cefakâr’ımızdı

* İlk arabam beyaz bir Fiat Tempra’ydı. Herhangi bir ismi yoktu ama yaptığım kilometrelere bakarak şimdi ’Cefakâr’ diyebiliriz. Şu anda siyah bir Jaguar XJ L ve Range Rover’m var.
* Otomobilimi kendim kullanmaktan zevk alırım. Ancak İstanbul içinde mutlaka şoförlü oluyorum. Telefon görüşmelerimi rahatlıkla yapabiliyorum, ilgilenmem gereken konularla ilgileniyorum, ya da dinleniyorum.
* Şehir içi trafikte dikkatli bir kullanıcıyım. Şehirler arasında yol güvenli ise hız yaparım.
* Bir araba alırken öncelikle sağlamlığına bakarım. Güçlü bir motor ve konforlu koltukları olsun isterim. Dış görünüşünün de modern olmasına dikkat ederim. Aynı zamanda rakiplerinden farklı özelliklerinin olması da benim için önemli.

Haberin Devamı

Adı gibi Mert girişimci

BESLENME
Tam bir balık düşkünüyüm

* Ezine koyun peynirsiz kahvaltı yapmamaya çalışırım. Öğlenleri genelde işyerimde, herkese hazırlanan yemekten büyük keyifle yerim. O gün kırmızı ya da beyaz et veya sebze varsa mutlaka salatayla beraber tüketirim. Ben aslında tam bir balık ve mezeleri düşkünüyüm. Bu yüzden akşam yemeklerinde balık tercih ederim. Öğle yemeğinden 3 saat sonra da bir ara öğün alırım. Tercihen de meyve yerim.
* Eşim mutfakta iyi olduğundan işine hiç karışmam. Hazır olduğunda haberim olur sadece.

MEKAN
Klasik değil, modern olmalı

* Rahat ettiğim mekanlardan hoşlanıyorum. Gittiğimde arkadaşlarımla karşılaşmayı ve ayaküstü sohbet etmeyi seviyorum.
* İzmir’de Deniz; İstanbul’da Park Fora, Kahraman Balıkçı, İstinye Park Masa ve Venge; Çanakkale’de Yalova, Cafe du Port ve Cafe Ka; Newyork’ta Time Square’de Red Lobster beğendiğim mekanlar.

SPOR
Optimistte birinciliğim var

Haberin Devamı

* Maalesef spora pek zamanım olmuyor. Ama işyerinde ve şantiyede neredeyse spor yapmış kadar oluyorum. İlkokul yıllarında optimist yapardım, birinciliğim bile var. Galatasaray’ı tutuyorum. Vaktim olsa yelken sporunu aktif olarak yapmak isterim.

Adı gibi Mert girişimci

TATİL
Teknemle ver elini adalar

* Fırsat buldukça tatile çıkıyorum. Minimum yılda 5-6 kez oluyor. Genelde de 3-7 gün arası. Uzun tatiller için pek zaman ayıramıyorum.
* Yazın en büyük zevkim, arkadaşlarımla birlikte kendi teknemle Çanakkale çevresini ve Yunan adalarını gezmek. Yurt içinde mavi yolculuğa çıkmaktan da zevk alırım. Yurt dışında ise Amerika ve İtalya sahilleri favorimdir.
* Eşim ve çocuklarımla dünyanın bütün güzelliklerini beraber yaşamak ve paylaşmak benim için en güzel tatil. Tatilde değişik aktiviteler yapmak beni hep heyecanlandırmıştır.

HOBİ

Tavla oynamak büyük keyif

Haberin Devamı

* Ben bir deniz tutkunuyum. En büyük hobim dalmak ve balık tutmak. Dünyanın her yerine dalmaya ve balık tutmaya gidebilirim. Çocuklarımla ve yeğenlerimle tavla oynamak da çok keyif verir. Vaktim olduğunda kitap okumaya çalışıyorum. Genelde iş dünyasına ait eserler ilgimi çekiyor. Türk Sanat Müziği’ne ilgim var ama sadece dinleyici olarak. Vizyon filmlerini ve son zamanlarda İstanbul’da yeni açılan salonlardaki müzikal ve konserleri de takip ediyorum.

KARİYER
İlk paramla tatlı almıştım

* İlk ve orta okulu Gelibolu’da, liseyi Ortaköy Anadolu Denizcilik Lisesi Gemi Makineleri Bölümü’nde okudum. Bilkent Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nü bitirdim.
* Çok küçük yaşlardan beri rahmetli babam Turhan Mildon’un kurduğu aile şirketimiz olan Miller Oto’da görev yapıyorum. Kısacası çekirdekten yetişmiş olmanın avantajını, aldığım eğitimlerle birleştirdim. Şu anda grubumuzun yönetim kurulu başkanlık görevini yürütmekteyim.
* Aynı zamanda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıyım.
* Küçükken babam gibi işadamı olmak isterdim. Onu da oldum.
* Denizcilik Lisesi’nde okurken staj yapmıştım. İlk maaşımı oradan almıştım. Onunla da eve gelirken tatlı getirmiştim.

Haberin Devamı

GÜNE BAŞLANGIÇ
TV ve gazeteyle başlarım

* Genelde 23.00 gibi yatar, 07.30’da da kalkarım. 09.00-09.30 arası evden çıkarım. Bu sürede kahvaltı ederim, bir önceki günün özetini TV haberlerinde izlerim ve gazeteleri okurum.

Adı gibi Mert girişimci

MODA
Giyim kuşam eşime emanet

* Moda konusunda eşim bir duayendir, sağ olsun bana hiç iş bırakmıyor. Kendisi iyi takip ediyor ve benim de takip etmemi sağlıyor.
* Hafta içi takım elbise giyiyorum. Hafta sonu ise daha casual kıyafetleri tercih ediyorum.
* Herhangi bir ayrım yapmamakla birlikte lacivert tonlarını severim.
* Genelde eşimle beraber alışveriş yaparız. Çizgileri hoşuma gittiği için çoğunlukla İtalyan markası kullanırım.
* Her zaman saat kullanmaya özen gösteririm.

TEKNOLOJİ
Sosyal medyada hiç yokum

* Şahsi olarak gerekli teknolojiyi kullanırım. Ancak şirketlerimizde en son teknoloji ve donanımla çalışırım. Otomasyonun hayatı kolaylaştırdığına inanıyorum.
* Sosyal medyayı hiç kullanmıyorum. Kurumsal olan hesaplarımız var, onları arkadaşlar yönetiyorlar.

SEVİMLİ DOSTLAR
Maymun da var, geyik de

* Beslemenin biraz daha ötesinde, şirketimizin iki ayrı noktadaki akaryakıt istasyonunda hayvanat bahçelerimiz var. Maymundan geyiğe birçok çeşide ev sahipliği yapıyoruz. Hepsi bizim sadık dostlarımız. Ama köpeklerin yeri her zaman ayrı. 4 Golden Retriever, 3 de Sibirya Kurdum var. Goldenlar yeni doğum yaptı, 4 bebek var şimdi.

Yazarın Tüm Yazıları