NSU'nun önemli tanığı çocuklara cinsel istismardan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

NSUnun önemli tanığı çocuklara cinsel istismardan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 10:01

NSU' teröristleri Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin yakın arkadaşı Neonazi Tino Brandt küçük çocuklara fuhuş yaptırmak ve küçük yaştaki çocuklara cinsel istismardan tutuklandı.

Haberin Devamı

Neonazi Tino Brandt, NSU davasının en önemli tanıklarından biri. TİNO Brandt eski bir muhbir. Neonaziler içinde önemli bir isim.

Sekiz Türk, bir Yunanlı ve bir polis memurunu öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) Neonazi çetesinin üyesi teröristler Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin yakın arkadaşı. Münih'de yürütülen ve Beate Zschaepe'nin bir numaralı sanık olarak yargılandığı beş sanıklı NSU Davası'nın önemli tanığı. Davanın bu önemli tanığı şimdi cezaevinde. Suçu; çocuklara cinsel istismar, küçük yaştaki çocuklara ve kadınlara fuhuş yaptırmak.

KADIN SATICISI

Gera savcılığı tarafından tutuklanarak hapse konan 39 yaşındaki Tino Brandt, bir çok şiddet suçu işleyen Neonazi 'Thüringener Heimatschutz' örgütünün liderliğini de yaptı.

Savcı, Tino Brandt'ı, 15 yaşındaki bir çocuk ile bir kadının ifadesi üzerine tutukladı. Brandt'ın 2011 yılından beri kadınları para karşılığında erkeklere pazarladığı biliniyordu. Brandt, kadınları ve çocukları fuhşa zorlarken, kadınların cinsel ilişki karşılığı aldığı paranın da yüzde 60'na el koyuyordu. Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın en aktif muhbirlerinden biri olan Brandt'ın suç dosyası oldukça kabarık. Bir çok kundaklama ve şiddet olayına karışan Brandt, kadın ve çocukların fuhuşunda elde ettiği paranın bir bölümünü Neonazi çetelerine aktardığı da biliniyor. Brandt, NSU'ya yardım ve yataklık yapmaktan yargılanan ve bir dönem NPD'de yönetecilik yapan Ralf Wohlleben'in da yakın arkadaşı.

Resimaltı: NSU davasının önemli tanıklarından Tino Brandt (solda), davada Beate Zschpaepe ve diğr üç kişiyle yargılanan Ralf Wohlleben (sağda) ile yakın arkadaş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!