Aydın Doğan Vakfı başarılı kız öğrencileri ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Vakfı başarılı kız öğrencileri ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 17:07

Aydın Doğan Vakfı, Baba Beni Okula Gönder kampanyası kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan başarılı kız öğrencileri İstanbul’da ağırladı. Bu yıl okullarında üstün başarı gösteren 27 öğrenci 3 gün boyunca İstanbul’un tarihi mekanlarını ve müzelerini gezdi. Gezi’nin son gününde Kanal D binasında düzenlenen törenle öğrencilere Aydın Doğan Vakfı tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.

Haberin Devamı

Erzurum’daki Nenehatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Köse İlçesi’ndeki Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’ndeki Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ndeki Aydın Doğan Vakfı Şiran Kız Öğrenci Yurdu, Denizli’nin Tavas İlçesi’ndeki Çağdaş Yaşam Abdullah Egemen Kız Öğrenci Yurdu, Midyat’taki Çağdaş Yaşam Ergün Öner-Mehmet Öner Kız Öğrenci Yurdu, Konya’nın Ereğli İlçesi’ndeki Baba Beni Okula Gönder Ereğli Kız Öğrenci Yurdu ve Nevşehir’deki Hanife Tevfik Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 27 öğrenci, yıl boyu gösterdikleri başarılarının ödüllerini İstanbul seyahati kazanarak aldı.

KIZ ÖĞRENCİLER İSTANBUL'DAYDI / Foto Galeri

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyon kapsamında geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’a gelen öğrenciler Zeytinburnu Polisevi’nde misafir edildi. Çoğu İstanbul’u ilk kez gören öğrenciler ilk gün Sultanahmet, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Çamlıca’yı gezip Boğaziçi Üniversitesi’ni tanıdı. İkinci gün ise kız öğrenciler kültür turunda Sabancı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı ve Beşiktaş Deniz Müzesi’ni gezdi.

İstanbul gezisini tamamlayan öğrenciler bugün, Hürriyet Dünyası ve Kanal D binasını gezdi. Bu gezinin ardından öğrenciler için Kanal D binası VİP salonunda tören düzenlendi. Törene Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Hanife Tevfik Kız Öğrenci Yurdu bağışçısı İsmet Aktekin, Hürriyet İstihbarat Müdürü Celal Korkut ve öğrenciler katıldı.
Törende her sene ailelerinin daha da genişlediğini ifade eden Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetfacı, “Aydın Doğan Vakfı olarak 5. yıldır yurtlardaki başarılı öğrencileri İstanbul’a getiriyoruz. Bu sene grubumuzu daha da genişlettik. Baba beni okula gönder kampanyası kapsamında yapılan 9 öğrenci yurdundan kız öğrencilerimizi davet ettik. Öncelikle bütün bu başarılı karneleri getirip, yurdun en başarılı öğrencileri olma sıfatını kazanan bütün öğrencileri kutluyorum. Bizim ümidimiz burada size üniversiteleri tarihi kültürel yerleri gezdirirken sizi heveslendirmek, üniversiteye gitmenin size getireceği güzellikleri faydaları görmeniz, biraz daha yaklaşmanız. Onun için bu başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Mutlaka üniversiteye kendinizi iyi hazırlamanızı, hayata iyi hazırlamanızı, üniversiteye girmeseniz de kendine güvenen, başarılı, işini seven, hayatı seven gençler olarak yetişmenizi, ileride de güzel aileler yetiştirmenizi istiyorum. Biz hep buradayız. Her sene gelen öğrencilerimizle birlikte grubumuz daha da büyüyor, ailemiz büyüyor diye bakıyorum. Onun için iletişimimizin hiçbir zaman kopmamasını diliyorum. Sizlerin önümüzdeki yıllarda başarılarınızın devamını hep birlikte izleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Fetvacı’nın konuşmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayar, gezide eşlik eden öğretmenlerine ise kitap hediye edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!