UEFA'da Jupp Derwall'i andı

Güncelleme Tarihi:

UEFAda Jupp Derwalli andı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 17:04

UEFA Galatasaray'ın eski teknik direktörü Jupp Derwall'i ölümünün yedinci yılında resmi internet sitesi aracılığıyla andı.

Haberin Devamı

G.SARAY’ın yeni teknik direktör arayışında rol model olarak belirlenen Jupp Derwal, ölümünün 7. yılında anılıyor. Sarı kırmızılı kulüp de ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şöyle denildi:
“Teknik Direktörlük yaptığı 1984-1988 yılları arasında Galatasaray’a unutulmaz başarılar yaşatan, aynı zamanda Türk futbolunun gelişimi için büyük katkılar sağlayan Jupp Derwall’in aramızdan ayrılışının 7. yılında özlem ve saygıyla anıyoruz...”

İKİ ŞAMPİYONLUĞA İMZA

“1986-1987 sezonunda 14 senelik aranın ardından Galatasaray’ın şampiyonluğa ulaşmasındaki en büyük pay sahiplerinden olan Jupp Derwall o yıl kazanılan şampiyonluğu şöyle özetlemiştir: ‘Almanya ile kazandığı Avrupa Şampiyonluğu’na bu kadar sevinmedim.’ Jupp Derwall, bir sonraki sezon danışmanlık pozisyonunda yer alarak Mustafa Denizli ile şampiyonluğu Galatasaray’a bir kez daha yaşatmıştır.” Galatasaray'ın ve Alman futbolunun unutulmaz teknik adamı Jupp Derwall, ölümünün yedinci yılında UEFA tarafından da anıldı. UEFA'nın Türk futboluna Fatih Terim ve Mustafa Denizli gibi iki değer bırakan Derwall'i bu şekilde anması başta sarı kırmızılı taraftarlar olmak üzere tüm futbolseverlerce beğeniyle karşılanırken, tecrübeli teknik adam bir kez daha anıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!