"Karşıyaka Stadı'nı ben yaparım"

Güncelleme Tarihi:

Karşıyaka Stadını ben yaparım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:35

İZMİR’de Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin tartışmalı konusu olan Karşıyaka Stadı’nı Örnekköy’de yapacağını açıkladı. Akpınar’ın Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle yapacağı stat, 15 bin kişilik olacak. Tenis kortlarının olduğu alanda spor salonu hızla yükselirken stadın etrafında yüzme havuzları da yer alacak. Örnekköy, sporla cazibe merkezi haline gelecek.

Haberin Devamı

Yerel seçimde AK Parti Karşıyaka Stadı’nı Yalı’ya yapacağını açıklamış ancak yeri nedeniyle tartışma çıkmıştı. Tartışmalara rağmen yer teslimi de yapıldı, ancak inşaat başlamadı. Büyükşehir Belediyesi ise Örnekköy’de stat yapmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu defalarca başvurmasına, "Stadı yapıp bakanlığa devredeyim" demesine rağmen Hükümet’ten arazinin tahsisi konusunda olumlu yanıt alamadı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da seçimden bu yana kendisine en çok sorulan "Stat ne zaman yapılacak" sorusunun yanıtını, DHA’ya verdi. Akpınar, Örnekköy’de 2005 yılında Üniversitesi Yaz Oyunları için yapılan tenis kortlarının üst kısmında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan ancak önceki dönem Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis edilen 50 bin metrekarelik alanın, 28 bin metrekaresine en az 15 bin kişilik stat yapacağını açıkladı. UEFA standartlarında yapılacak stadın etrafında iki tane kapalı yüzme havuzu olacak. Deniz manzaralı statta seyirci sayısı 20 bine de çıkabilecek. Akpınar, proje çizimi süren stadın tamamlanmasıyla, tenis kortları, bitmek üzere olan spor salonu ve yüzme havuzlarıyla Örnekköy’ün sporun merkezi haline geleceğini anlattı.

Haberin Devamı

Akpınar, şöyle konuştu:

"Karşıyakalı her türlü spora ilgili ama futbol başka. Karşıyaka Spor Kulübü, ilçedeki herkesi futbol tutkunu yaptı. Karşıyaka’da ortak buluşma noktası futbol. Seçimden bu yana bana en çok sorulan soru ’stat ne zaman yapılacak’tı. Hükümet, Yalı’ya stat yapacağını açıkladı ancak orada ciddi sıkıntı var. Planlara aykırı. Bir yandan da talep var. Ben de bir süre bu konuya odaklandım. Bu arazi üzerinde stat hayali kurdum. Proje çizimi sürüyor. Arsa da bizim, sıkıntı yok. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da projeye sıcak baktı, inceleyecek. Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile burada stadı yaparak, Karşıyakalı’yı hayaline kavuşturacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!