Başkent Ramazan'a hazır

Güncelleme Tarihi:

Başkent Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:19

Başkent Ankara, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Ankaralıların Ramazan ruhuna uygun şekilde bir ay geçirmesi için günler öncesinden çalışmalara başlayan Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, toplu iftarlar ve geleneksel eğlencelerin yanı sıra birçok farklı etkinliğe de imza atacak.

Haberin Devamı

Başkentliler Ramazan ayında, Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde yedi farklı noktaya kurulan çadırlarda iftar yapabilecek. Büyükşehir ayrıca, her akşam bir ilçede olmak üzere 25 ilçede Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katılacağı halk iftarları düzenleyecek. Yaz sıcakları nedeniyle klimaların, iftar programlarının izlenebilmesi için LCD ekran televizyonların yerleştirileceği çadırlarda vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hazırlanan en az dört çeşit yemekten oluşan menü ikram edilecek. Çadırlar, Ulus’ta Hacı Bayram Cami yanı ve Gençlik Parkı, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de OSTİM Metro durağı, Altındağ’da Siteler girişi üst geçit ayağı, Mamak’ta Abidinpaşa Makro Market yanında ve Çankaya’da AŞTİ’de kurulacak. Halk iftarlarının ilki ise, yarın Akyurt’ta düzenlenecek.

Haberin Devamı

CAMİLER TEMİZLENDİ

Camilerde başlattığı temizlik çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir’e bağlı Kent Estetiği ekipleri, Hacı Bayram Camisi’nin bulunduğu tarihi bölgeye özen gösterdi. Ramazan ayı süresince sadece teravih namazları sırasında değil beş vakitte Hacı Bayram Camisi’nde doluluk oranlarının yüksek olacağına işaret eden yetkililer, sadece Hacı Bayram Camisi değil diğer camilerde de temizlik önlemlerinin devam edeceğini kaydetti.

ÇANKAYA’DAN İFTAR ÇADIRI

Çankaya Belediyesi bu Ramazan’da ilk kez beş bölgede iftar çadırı kuruyor. Belediye her bir çadırda günlük olarak toplam 5 bin kişiye iftar verecek. Her akşam dört çeşit yemek verilecek olan iftar çadırında Ramazan boyunca 150 bin kişi orucunu açacak. Belediye kurduğu iftar çadırlarının yanı sıra Ramazan ayı boyunca Çayyolu Arcadium karşısında ‘Ramazan Şenlikleri’ düzenleyecek. Bugün başlayıp 27 Temmuz’da sona erecek olan Ramazan Şenlikleri’nde panayır, lunapark, animasyonlar ve geleneksel eğlencelerin yanı sıra ‘Ramazan Sokağı’ da yer alacak. Daha çok çocuklara yönelik yapılacak etkinliklerde unutulmaya yüz tutan oyunlar yer alacak. Her akşam saat 21.00 itibariyle başlayacak olan şenlikler, mahallelilerin de dahil edileceği oyunlarla renklenecek.

Haberin Devamı

GEZİCİ İFTAR

İlçenin dört bir yanında düzenlenecek olan mahalle iftarları ve Ramazan etkinlikleri ile vatandaşlara eğlenceli ve huzurlu bir Ramazan yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi, dar gelirli aileler ile hasta ve yaşlı vatandaşlar için de gezici iftar yemeği aracıyle hizmet verecek.
Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan 250’ye yakın camiyi Ramazana hazır hale getirmek amacıyla yoğun mesai harcayan belediye ekipleri, bölgedeki camilerin bakım ve onarımlarını tamamladı, temizlik ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. İbadethaneler, halıların temizliğinden camlarına, abdesthanelerden ayakkabılıklarına kadar yeniden elden geçiriliyor.

Haberin Devamı

DENETİMLER ARTTIRILDI

Ramazan ayında özellikle gıda ürünlerinin satışında yaşanan artışları dikkate alan Keçiören Belediyesi de, zabıta denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler Keçiören genelindeki ekmek fırınları, simit fırınları, yufka-kadayıf imalathaneleri, unlu mamüller üretim yerleri, pastaneler, lokantalar, pide-kebap salonları, süpermarketler gibi gıda üretim ve satışı yapılan iş yerlerindeki denetim çalışmalarına ağırlık verdi. Gerçekleştirilen denetimlerde, genel temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, depolanması, çalışan personelin kıyafetleri, fiyat etiketleri ve iş yeri önlerindeki işgaller kontrol edilerek, işletmecilere uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verilerek, tespit edilen eksiklerin giderilmesi, yayaların geliş geçişlerinin güçleştirilmemesi için de uyarılarda bulunuluyor.

Haberin Devamı

MAHALLEYİ GEZECEK

Her yıl Ramazan eğlenceleri alanı kuran Mamak Belediyesi, bu yıl değişiklik yaparak birçok mahallede ‘gezici Ramazan eğlenceleri’ düzenleyecek. Her gün bir mahallede düzenlenecek ikramların yanı sıra birbirinden güzel eğlencelerle vatandaşlara eski Ramazan günlerini yaşatılacak. Belediye, Ramazan ayında Mamak Caddesi’nde kuracağı iftar çadırıyla her akşam 400 vatandaşa iftar yemeği verecek. Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren ‘Mahallede İftar Var’ etkinliği bu yıl 25 mahallede düzenlenecek. Mamak eski pazaryerine kurulacak lunaparkın yanı sıra, mahallelerde de çocuklar için eğlenceler ve yarışmalar yapılacak.
gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması için ekmek fırınlarını, lokantaları, pasta ve tatlı üretim imalathanelerini, satış noktalarını denetimden geçiren beledi ayrıca, ilçede bulunan 286 cami ve mescidin temizliğini de tamamlayarak Ramazan ayına hazır hale getirdi.

Haberin Devamı

DAVULCULAR SINAVDAN GEÇTİ

Ramazan davulcularına belirli bir standart getiren Etimesgut Belediyesi, davulcuları sınavla belirledi. Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda yapılan sınav, renkli görüntülere sahne oldu. 80 davulcu adayı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili birim müdürlerinden oluşan seçici heyete kendini beğendirmek için ter döktü. Kurul, adayları ‘Kıyafet, ritm, mani, davul görünümü’ olmak üzere dört kategoride değerlendirdi. Mahallelerde davul çalmayı hak edenler daha sonra açıklanacak.
Ramazan etkinliklerine de önem veren belediye, Ramazan ayı boyunca ‘Gıda Fuarı ve Ramazan Etkinliği’ düzenleyecek. Türk Beyleri Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek fuarda, firmalar lezzetleriyle yer alacak. Geleneksel Ramazan tatlarından organik ürünlere, tatlı çeşitlerinden yöresel sebze ve meyveye, şarküteriden kuruyemişe kadar geniş yelpazede ürün, stantlarda hem tanıtıma hem de satışa sunulacak.

ALTINDAĞ’DA ADRES HAMAMÖNÜ

Altındağ Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin bu yılki adresi yine Hamamönü olacak. Her sokağında farklı bir etkinliğin yer alacağı Hamamönü’nün yanı sıra belediye tarafından restore edildikten sonra Ankaralılar’ın gözde bölgelerinden biri haline gelen Hamamarkası da farklı programlara ev sahipliği yapacak. Hamamönü ve Hamamarkası’nda, Ramazan ayı boyunca 21.30 ile 23.30 saatleri arasında tasavvuf ve musiki dinletileri, Kuran’ı Kerim tilveti ve ilahi programları ile Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği programları düzenlenecek.

MEZARLIKLAR HAZIR

Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı öncesi 45 mahallede bulunan mezarlıkların otlarını temizledi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Vatandaşlarımızın Ramazan ayında ve Ramazan Bayramında mezarlık ziyaretlerini rahat ve temiz bir ortamda yapmaları için ilçemize bağlı 45 mahallenin mezarlığının temizliğini hızlı bir şekilde yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!