AOÇ itirazına ret

Güncelleme Tarihi:

AOÇ itirazına ret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2014 01:08

Ankara 5. İdari Mahkemesi’nin 3 ay önce aldığı, AOÇ arazisinde yürütülen ana imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararının ardından, Büyükşehir Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davalı olarak, Başbakanlığın ise davalılar yanında müdahil olarak itiraz etti.

Haberin Devamı

Başvuruları değerlendiren Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. Kurulu aldığı kararla itirazları redderken, konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Anayasa Mahkemesi’ne de bireysel başvuru yapmıştık. Alınan karar elimizi güçlendirdi” dedi.

ALINAN KARARLAR ENGELLENİYOR

Konuyla ilgili, “AOÇ’de üst üste lehimize çıkan kararlar var. Ancak hukuk kararlarını başta Başbakan olmak üzere kurumlar engelliyor” diyen Candan şöyle devam etti: “Atatürk Orman Çiftliği alanında yaşanan talana karşı açtığımız ana plan davasında yürütmeyi durdurma kararı alındı. Başbakan, Başbakanlık binası için, ‘Yıkabiliyorlarsa gelsinler yıksınlar, devam ediyorum’ dedi. Bu ülkenin Başbakanı da olsa kanun önünde eşit olmak durumunda ve hukuk kararlarına uymak durumunda.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!