TEMMUZ ALARMI

Güncelleme Tarihi:

TEMMUZ ALARMI
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 14:25

Temmuz ayı tatilciler için dert ayı olacak. Ülkedeki ilk ve orta dereceli okullar tüm eyaletlerde Temmuz ayı içinde tatile giriyor. Yollarda trafik tıkanacak. Geçilecek sınır kapılarında yığılmalar olacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 16 eyaletteki tüm ilk ve orta dereceli okullar bu yıl yaz tatiline Temmuz ayında girecek. Temmuz ayı araçlarıyla yollara düşecek tatilciler için dert ayı olacak. Her yıl farklı farklı tarihlerde ve aralıklarla ilk ve orta dereceli okullar yaz tatiline girerken bu kez kısa aralıklarla yaz tatili başlayacak.

Bu durum özellikle araçlarıyla yollara düşecek tatilcilere büyük sıkıntılar doğurması bekleniyor. Tatilcilerin yaz sıcağında otobanlarda kilometrelerce uzun kuyrukları ve sınırlarda saatlerce beklemeyi hesaba katmaları gerekecek. Almanya’da 16 eyaletteki ilk ve orta dereceli okullarda karneler 4 ile 30 Temmuz arasında öğrencilere verilecek. Karnelerin verilmesiyle de tatil başlayacak.

YOLLAR TIKANACAK
İlk olarak Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’ndeki okullar tatile girecek. Eyaletteki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler 4 Temmuz’da karne alacak. Çocukları karne alanlar aynı gün izne çıkacak. Cuma günleri yoğun olan otobanlardaki trafik, 4 Temmuz’da bu kez daha da sıkışacak. Uzun kuyruklar oluşacak. Belki de kimi yerlerde durma noktasına gelecek. Trafikteki araç yoğunluğu kaza riskini de artıracak. Almanya’nın en kalabalık nüfuslu NRW eyaleti Türklerin de en yoğun yaşadığı bölge.

İKİ ÜLKEYE DİKKAT
NRW’den yola çıkanlar, otoban kuyruklarından sonra bir de yığılmalar nedeniyle sınır kapılarında da uzun süre beklemeyi hesaplamalı. Özellikle Makedonya ile Bulgaristan’a girişte en çok sıkıntıların yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu iki ülkedeki gümrük görevliler genelde yavaş çalışıyor. Nöbet değişim zamanlarında ise gümrükteki işlemler iyice durma noktasına geliyor. Avrupa’dan Türkiye’ye her yıl yaz aylarında 200 bine yakın araç ve 800 bine yakın yolcu karayoluyla Türkiye’ye gittiği göz önüne alınırsa yaşanacak sıkışıklığı tahmin etmek zor değil.

SIKINTI BEKLİYOR
NRW’den sonra, 8 Temmuz Salı günü Berlin’de tatil başlıyor. Ancak bir çok tatilci çocuklarının Salı günü karne almayı beklemeden, Cumartesi Pazar gününü de kazanmak için 4 Temmuz Cuma’dan yola çıkacak. NRW ve Berlin’den tatile çıkanların yola Belgrad’da birleşecek. NRW’liler Hırvatistan üzerinden klasik olarak bilinen Sıla Yolu’ndan, Berlinliler de Macaristan üzerinden Sırbistan’a giriş yapacak. Batıdan ve kuzeyden gelen yollar Belgrad girişinde birleşince yeniden trafik sıkışıklığı yaşanacak. Sıkıntılı anlar burada tekrar ortaya çıkacak.

AY BOYUNCA DEVAM
NRW ve Berlin’in tatile girmesiyle Temmuz ayının başında başlayacak yollardaki sıkışıklık tüm ay boyunca kimi günler daha yoğun, kimi günler ise daha düşük yoğunlukta sürecek. Bazı eyaletlerin aynı gün tatile girmesi ise yollardaki sıkışıklığı daha artıracak. Temmuz ayındaki ikinci büyük yoğunluk Rheinland Phalz, Saarland ve Hessen Eyaletlerinde tatilin başlamasıyla hissedilecek. Üç eyalette tatilciler 25 Temmuz Cuma günü yollara koyulacak. 30 Temmuz’da bu kez Baden Württemberg, Bremen ve Aşağı Saksonya’da izin başlıyor. Üç eyalet tatile çıktıktan sonra hem sıkıntı sona erecek hem de Temmuz ayı.

Bu günlere dikkat edin

İŞTE Türk nüfusunun yoğun olduğu eyaletlerde okulların tatile gireceği günler:
Kuzey Ren Vestfalya 4 Temmuz cuma, Berlin 8 Temmuz Salı, Hamburg 9 Temmuz Çarşamba, Schleswig Holstein 11 Temmuz Cuma, Rheinland Phalz, Saarland ve Hessen 25 Temmuz Cuma, Bavyera 29 Temmuz Salı, Baden Württemberg, Bremen ve Aşağı Saksonya 30 Temmuz Çarşamba.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!