Askeri günde özel nişan

Güncelleme Tarihi:

Askeri günde özel nişan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:35

Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü, resepsiyonla kutlandı. Resepsiyonda iki ülke arasındaki ilişkilere yaptığı katkıdan dolayı Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş” nişanı takdim edildi.

Haberin Devamı

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona aralarında milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ve diplomatik misyon şeflerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Büyükelçi Yokoi, 1954 yılında oluşturulan Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’nin 60. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Büyükelçi Yokoi, resepsiyon alanında stant açarak ürün ve hizmetlerini tanıtan 13 Japon firmasının da Türkiye ile Japonya arasındaki hızla gelişen ticari ilişkilerin dinazmini gösterdiğini kaydetti.

SABANCI DA ALDI

Resepsiyonda Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Esri Dekanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş” nişanı takdim edildi. Daha önce Sakıp Sabancı, Kemal Derviş gibi isimlere takdim edilen nişan, Japonya dışında Japonya ile ilgili çalışmalar yapan kişilere veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!