Pazarcı dertli

Güncelleme Tarihi:

Pazarcı dertli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:35

Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Gökhan Aymergen, pazarcı esnafının dertli olduğunu belirterek, SSK ve Bağ-Kur primlerinin düşürülmesini istedi.

Haberin Devamı

Pazarcı esnafının vergi ve Bağ-Kur primleriyle ilgili sorunlarını dile getiren Gökhan Aymergen, şunları söyledi:
“Pazarcı esnafı vergilendirilirken yaptığı iş, kullandığı tezgah sayısı dikkate alınmalı, basit usulde mükellef olan esnafımızın muhasebe kayıtları odalar tarafından tutulmalı. Pazarcı esnafımız Bağ-Kur priminin yüksek olmasından dolayı primlerini ödeyemiyor ve bu sebepten dolayı vergi kaydını terk ediyor. Seyyar pazarcılık işi yapan ve yapacak olan kişiler de vergi kaydı yaptırmaktan kaçınıyor. Bağ-Kur primlerinin yüksek olması, esnafımızı kayıt dışı çalışmaya yönlendirdiği gibi haksız rekabetin doğmasına da sebep olmaktadır. Bu durumda olan esnafın, gelir tespiti yaptırıp ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanmaya yöneldiği görülüyor.

Haberin Devamı

EKONOMİYE KATKI SAĞLAR

Önerimiz sadece pazarlarda seyyar iş yapan, sabit işletmesi olmayan pazarcı esnafımızın Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi. Örneğin işçi çalıştıran işverenlere sağlanan prim desteği pazarcı esnafımıza da sağlanmalı. Bu uygulama kayıt dışı çalışmayı kayıt altına alacak. Bağ-Kur primlerinin düşürülmesi, esnafı, ücret ödemeden sağlık hizmetlerinden faydalanma çabasından vazgeçirecek. Esnaf, emeklilikten faydalanacağını düşünerek kayıt olmaya özenecek. Pazarcı esnafımız hem Bağ-Kur primini ödeyecek, hem de vergi kaydıyla ekonomiye katkı sağlanacak. Bu önerilerimiz, görüşünü aldığımız seyyar pazarcı esnafımız tarafından da çok olumlu görülmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!