İhsanoğlu DSP Genel Başkanı Türker ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

İhsanoğlu DSP Genel Başkanı Türker ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2014 13:35

EKMELEDDİN İhsanoğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker’le görüştü. İhsanoğlu ve Türker görüşmenin ardından çıkışta açıklamada bulundular.

Haberin Devamı

İhsanoğlu, şunları kaydetti: "Bu görüşmeden çok ümitli olarak çıkıyorum. Türkiye’nin farklı meselelerini, özellikle cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili hususları görüştük. Resmen bugün başlayan temasların neticesinde büyük bir ivme, bir sinerji yaratılmaktadır. Uzlaşma zemini daha da genişlemektedir. Sağda ve solda, merkezde olan partilerin desteği gittikçe artmaktadır. Ben bundan dolayı çok umutluyum. DSP Genel Başkanına, genel başkan yardımcılarına ve yönetimine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Eminim ki büyük tecrübeye imza atan, iktidar olan ve halen Türkiye’de bir siyasi yelpazede önemli yer işgal eden DSP’nin desteği önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi için çok hayati öneme haizdir. Ve ben bu konuda çok ümitliyim. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Masum Türker "Türkiye’de seçeneğin ortaya çıkması memnuniyet verici. Çünkü bugüne kadar sanki yalnız iktidar partisinin lideri yada iktidar partisinin göstereceği kişinin aday olacağı beklentisi vardı. Bugün Sayın İhsanoğlu, Türkiye’nin seçeneksiz olmadığını, Türkiye’ye yalnız belirli çevrelerin, belirli söylemlerle dayatacağı profilin değil, bütün Türkiye’yi kucaklayacak ve taraf olduğu tek yer Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü, milletiyle ayrılmaz varlığı olan bu birlikteliği sağlayacak bir cumhurbaşkanı profilidir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!