Polisleri nasıl bilirsiniz?

Haftanın en iyisi, James McAvoy’un oyunculuğuyla baş döndürdüğü, bizi sinema tarihinin en ahlaksız polislerinden Bruce Robertson’la tanıştıran “Pislik”.

Haberin Devamı

Aşk filmi arayanlara “Aynı Yıldızın Altında” ve “Sevgilinin Ardından”, gürültücü oyuncakları özleyenlere de “Transformers: Kayıp Çağ” tavsiyemiz...


Pislik
Filth
Yönetmen: John S. Baird
2014/İngiltere/91’

Trainspotting’in yazarı Irvine Welsh’in aynı adlı romanından uyarlanan “Pislik”, bizi istediği terfiyi almak adına her türlü pisliğe elini bulayan, hatta mesai arkadaşlarını satıp birbirine düşüren polis memuru Bruce Robertson’ın ahlaksız dünyasını anlatıyor. İngiliz Bağımsız Film Ödülleri’nde en iyi erkek oyuncu seçilen James McAvoy’un oyunculuğu gerçekten de görülmeye değer, kaçırmayın!

Oyuncakların gürültüsü bitmiyor

Transformers: Kayıp Çağ
Transformers: Age of Extinction
Yönetmen: Michael Bay
2014/ABD/165’

Transformers’ın gürültülü ve mekanik dünyasındaki bu 5. yolculuğumuzda Optimus Prime önderliğinde Autobot’lar Dünya’yı uzaydan gelen yeni tehditlere karşı korumak için yeni bir savaşa giriyorlar. Yönetmen koltuğunda bir kez daha Michael Bay’in oturduğu filmin başrolünde bu kez Mark Wahlberg’i ve “Bates Motel” dizisinden hatırlayacağınız Nicola Peltz’i izliyoruz. Serinin ve oyuncakların tutkunlarına tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Sahici aşk filmi arayanlara

Sevgilinin Ardından
Lilting
Yönetmen: Hong Khaou
2014/İngiltere/91’

Richard sevgilisi Kai’nin ani ölümü sonrası büyük bir sarsıntı yaşar. Aynı duygular Kai’nin huzurevinde yaşayan annesi Junn için de geçerlidir. Richard bir süre sonra, Junn’u ziyaret etmeye başlar. Aynı dili konuşmasalar da ortak sevgileri ve nefretleri onları birbirlerine yaklaştıracaktır. Kamboçya asıllı Hong Khaou’nun bu ilk uzun metrajında “Perfume/Koku”, “Bright Star/Parlak Yıldız” filmlerinin yetenekli aktörü Ben Wishaw başrolde. Haftanın en iyi seçeneklerinden…

O kadar içmemeliydim!

Hayatımın En Kötü Gecesi
Walk Of Shame
Yönetmen: Steven Brill
2014/ABD/95’

“Modern Family”nin Sal’ı Elizabeth Banks ile X-Men serisinin Scott Summers’ı James Marsden’ı buluşturan bu komedi, arkadaşlarıyla felekten bir gece çalan, ancak sabah arabasız, kimliksiz ve parasız, hiç bilmediği bir mahallede uyanan haber muhabiri Meghan Miles’ın başından geçen çılgın olayları anlatıyor.

Haberin Devamı

Yeni nesillere Love Story

Aynı Yıldızın Altında
The Fault in Our Stars
Yönetmen: Josh Boone
2014/ABD/126’

John Green’in Türkiye’de de çok satan aynı adlı romanından uyarlanan “Aynı Yıldızın Altında”, tiroid kanseri olan ve hastalığı gittikçe yayılan 16 yaşındaki Hazel’in aşkla tanışmasının hikâyesi. Başrolünde yükselen genç yetenek Shailene Woodley’i izleyeceğimiz film, yeni neslin Love Story’si olacak görünüyor. Mendilinizi yanınıza almayı unutmayın.

Yazarın Tüm Yazıları