Uyuşturucudan kurtuldu hayata yeniden tutundu

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucudan kurtuldu hayata yeniden tutundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 01:19

Çocuk yaşlarda arkadaş ortamında uyuşturucuya başlayan ve altın vuruş yaparak ölümü düşünürken UBAM tarafından yapılan tedaviyle hayat tutunan Serhat Duran, “İnce bir çizgi üzerinde gidip geldim. Ölümün kıyısından döndüm. Şimdi en büyük hedefim bu pislikten herkesi uzak tutabilmek” dedi.

Haberin Devamı

Henüz 13 yaşındayken Keçiören’de arkadaşlarının tavsiyesiyle merak ederek başladığı uyuşturucu maddeden 13 yıl sonra kurtulmayı başaran 27 yaşındaki Serhat Duran, Ankara Hürriyet’e ibretlik hayat hikayesini anlattı.
‘Bir defa deneyeyim bir şey olmaz’ sözü ile başlayıp, ‘Ben bağımlı değilim, istediğim zaman bırakırım’ devam eden ve sonu ölümle bitmeye yaklaşan kullanım sürecini, ‘yapay dünya’ olarak tanımlayan Duran, “İlk olarak bali ile tanıştım. Sonra piyasada şeker olarak tabir edilen, extasy ve adını bilmediğim onlarca ilaç. Tedavi yöntemlerini denedim ancak finali hep torbacıların yanında noktalandı. En son altın vuruş yapmayı düşünürken, Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu’na başvurdum ve hayata yeniden tutundum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KAYBOLMAYA BAŞLADIM

İlk denemelerin ardından eroinin kendisini esir almaya başladığının altını çizen Duran, “Bir sahte dünyanız oluyor. İçinde kaybolup gidiyorsunuz” diyerek yaşadıklarını şöyle anlattı:
Mahalle ortamında arkadaşlarım bali kullanıyordu. Ben de bir defa denedim. Sanırım sahte dünyaya ilk adımım böyle oldu. Bir süre kullandıktan sonra canım sürekli istemeye başladı. Bir süre sonra süreklilik tad vermiyor başka arayışlara giriyorsunuz. Bende balinin ardından esrara, onun yetmediği yerde hapa, onun da yetmediği yerde eroine başladım. Sanırım hayatımın en büyük hatası o anda verdiğim kullanma kararıydı. Bir cehennemim içine girerek kaybolmaya başladım.

BAĞIMLILIĞI REDDETTİM

Bir maddeye esir olduğumu inatla reddiyordum ama bırakamıyordum. Her kullanımdan sonra, ‘bu son’ diyordum. Ancak ne son oluyordu ne de ben vazgeçmek için bir yol bulabiliyordum. 7 yıl kullandıktan çıkış bulamayınca aileme durumu anlattım. Onlar benim durumu anlayarak hemen bir şeyler yapmak istedi. Tedavi için AMATEM’lerden başlayarak, özel hastenelere uzanan bir süreç yaşadım. Uzun süren ancak sonu sürekli olarak torbacılarda biten çabalarımıza ciddi paralar harcadık. Ben süre uzadıkça inancımı kaybettim ve artık altın vuruş yaparak canıma kıyma aşamasına geldim. Son dönemeç denilen noktada UBAM’da uygulanan ilaçsız tedavi yöntemi beni hayata bağladı. Tekrar aynı hayata düşmemek için donanımlıyım ve artık bütün bağımlı kardeşlerime yardım etmek için uğraşacağım.”

Haberin Devamı

KRİTİK SEVİYEDEYİZ

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, gençlerin artık binbir türlü icatlar ürettiği bağımlılık türleri ile mücadele etmek için kritik seviyeye ulaşıldığını belirterek, “Bağımlı bir çocuğun neler yapabileceğinin en ilginç örneğiyle karşı karşıyayız. Gençler ilacın etkisiyle ailelerine binbir türlü yalan söyleyebiliyor. Bunun önüne geçmek için hepimize görev düşüyor” dedi. 26 Haziran’ın “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlediğini hatırlatarak, “Taşın altına elimizi koyalım diyor ve elimizi en büyük kayanın altına kouyoruz. Elimizde bir tedavi yöntemi var ve bunu tüm Türkiye’de uygulayarak başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Yetkililere bizi duyun çağrısı yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!