Görme engellilere özel kütüphane

Güncelleme Tarihi:

Görme engellilere özel kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:35

İzmir Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği GEM Kütüphanesi projesi ile görme engelli bireyler ALES, YGS, LYS, KPSS gibi sınavların matematik alanlarına kendi başlarına hazırlanabilecekler.

Haberin Devamı

İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ve görme engelli bireylerin kendi başlarına matematik çalışmalarına olanak sağlayan "Görme Engelliler için Matematik Kütüphanesi" projesi, TÜBİTAK'ın düzenlediği Yazılım Yarışmasında kendi kategorisinde finale kalan 11 projeden biri oldu.
İzmir Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümü öğrencileri Gamze Tanrıverdi, Gizem Ertekin ve Yusuf Figanioğlu'nun öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kurt ve Öğr. Gör. Sinem Şahiner danışmanlığında hazırladıkları "Görme Engelliler için Matematik Kütüphanesi (GEM) projesiö TÜBİTAK Yazılım Projeleri yarışmasında kendi kategorisinde ilk 11 proje arasına seçilerek finale kaldı.
gemkutuphanesi.com adresinden ulaşılabilen proje, görme engelli bireylerin ALES, YGS, LYS, KPSS gibi sınavlara kendi başlarına hazırlanmalarını kolaylaştırıyor. Sitedeki tüm yönlendirmeler sesli olarak ziyaretçiye sunuluyor. Ayrıca tüm matematiksel dokümantasyon da matematik kurallarına uygun bir biçimde seslendiriliyor. Konu anlatımları, soru çözümleri ve kendini dene testleri de tamamen sesli olarak aktarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!