LGBT'den Okan Bayülgen'e 'domatesli' homofobi ayarı

Güncelleme Tarihi:

LGBTden Okan Bayülgene  domatesli homofobi ayarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:42

10'uncu Hormonlu Domates Ödül Töreni sonuçlandı. Halk oylamasıyla birçok kişi ve kurum homofobik tavırlarından dolayı 'ödül' aldı.

Haberin Devamı

Her yıl halk oylamasıyla seçilen ve bugüne kadar Başbakan Erdoğan'dan Melih Gökçek'e, Necati Şaşmaz'dan Engin Ardıç'a kadar pek çok tanınmış isme verilen Hormonlu Domates'ler dün akşam sahiplerini buldu. 22. LGBTİ İstanbul Onur Haftası kapsamında, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine birçok sanatçı, politikacı, aktivist, sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı. İnternet üzerinden yapılan halk oylamasıyla sonuçları belirlenen Hormonlu Domates Ödülü kazananlar şöyle sıralandı:

Başbakan Erdoğan: Twitter'daki bir mention'a karşı hakaret davası açtığı için.

Yeni Akit Gazetesi: Hakim karşısında şu sözlerle kendini savunduğu için: "Eşcinsellik ve türevleri ruh hastalığıdır. Eşcinsellik ve türevlerinin normalleştirilmesine dair çalışmalar kabul edilemez. Bunun sağlıklı bir durum gibi gösterilmesi, anayasada toplumun temeli olarak tanımlanan aileyi dinamitlemektedir." Bu sözlerin ardından 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada hakim Yeni Akit'e 'beraat' kararı verdi. Karar, Kaos GL Derneği tarafından temyize götürüldü.

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi: Cinsel kimliğinden dolayı bir trans kadını kampüse almadığı ve LGBT araştırmaları yürütecek öğrenci kulübünün başvurusunu 'okulun ününe zarar vereceği' gerekçesiyle geri çevirdiği için. Üniversite yönetiminin sinema kulübünün göstermek istediği filmlerin içinden LGBT içerikli olanları ayıkladığı ve sansürlediği de iddia ediliyor.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mateja Kezman: Amsterdam Pride'a futbolcuların destek vermesi üzerine homofobik açıklamalar yaptığı için. Sırbistan'ın FK Vojvodina takımında sportif direktörlük yapan Kezman, eşcinselliğin bir hastalık olduğunu ve teşvik edilmemesi gerektiğini söylemişti.

Kızılay Alışveriş Merkezi: "Sizin türdeki insanları almıyoruz" açıklamasıyla üç trans kadının girişini engellediği iddia edildi.

TBMM: Meclisin internet bağlantısı üzerinden Lambdaistanbul ve Kaos GL gibi LGBT örgütlerinin internet sitelerine erişim engellendiği için.

Okan Bayülgen: Çocuklara yönelik cinsel taciz üzerine konuşulan programda, erkek çocuklarının genelev olmadığı için birbirleriyle cinsel ilişkiye girdiklerini ve bu sebeple eşcinselliğin arttığını söylediği için.

Haberin Devamı

İç İşleri Bakanlığı: Eşcinsel olduğu gerekçesiyle sorgulanan ve devlet memurluğundan çıkarılan polis memurlarına, tanıdıkları diğer eşcinsel memurların isimlerinin verilmesi yönünde de baskı uygulandığı iddiası vardı.

Rusya: 'Eşcinselliğin propagandasını' geçen temmuzda çıkarılan bir yasayla yasakladığı için.

LGBTden Okan Bayülgene  domatesli homofobi ayarı

Adını, Erman Toroğlu’nun “Hormonlu domates yemeyin, homoseksüel olursunuz” açıklamasından alan ödül töreninin sunumunu başarılarıyla adından söz ettiren tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Seyhan Arman yaptı. Homofobi ve Transfobi Ödülleri gecesinde, “Kayıp Şehir” dizisinden tanıdığımız trans sanatçı Ayta Sözeri mini bir konser verirken Taraf Gazetesi Köşe Yazarı, Oyuncu Esmeray da geceye özel hazırladığı tiyatro oyunuyla sahne aldı. Gecede hayatını nefret cinayetleri nedeniyle kaybeden translar da anıldı.

Haberin Devamı

Onur Yürüyüşü bu pazar
LGBTİ’lerin hak mücadelesinin ve taleplerinin gündeme taşındığı 22. LGBTİ Onur Haftası, İstanbul’da gerçekleştirilen en kitlesel yürüyüşlerden biri olan LGBTİ Onur Yürüyüşü ile son bulacak. Taksim'de, "Faili Devlet" başlığı altında gerçekleştirilen Trans Onur Yürüyüşü'nün ardından lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks harekete destek veren herkes, "Tüm renklerimiz ve coşkumuzla buradayız, alışın, gitmiyoruz!" demek için 29 Haziran Pazar günü İstiklal Caddesi'nde toplanacak.

BAKMADAN GEÇME!